Cât costă un tort de Revelion. Conceptul propus de cofetari pentru a mulțumi persoanele nehotărâte

Cât costă un tort de Revelion. Conceptul propus de cofetari pentru a mulțumi persoanele nehotărâte
Sursa foto: Freepik / @freepik

Dacă cozonacul a fost vedeta mesei de Crăciun, de Revelion tortul este desertul pentru care optează o bună parte dintre români. Cum listele pentru comenzi sunt închise, iar cozile sunt din ce în ce mai lungi, cei care au amânat pentru dimineața zilei de 31 cumpărarea celebrului desert se bazează pe noroc.

Nu doar lipsa de stocuri este o problemă pentru clienți, ci și prețurile care au crescut. Astfel, mulți au ajuns să se limiteze doar la platouri de prăjituri.

Ce tip de tort preferă românii

După mesele grele și copioase de Crăciun, românii optează pentru preparate ceva mai ușoare de Revelion. Așa se face că printre deserturile preferate au ajuns torturile cu fructe. Bezeaua este, de asemenea, o opțiune frecvent aleasă de clienți, deși există și persoane care optează pentru deserturi ceva mai sofisticate, precum tortul Dubai ori Mousse cu foiţă de aur, potrivit Observator News.

În unele cofetării s-au pregătit și peste 300 de torturi, dar chiar și așa nu par de ajuns. Comenzile nu se mai opresc, iar cei care au uitat să se înscrie pe lista de comenzi, vor avea nevoie de noroc să mai găsească ceva în ajunul Revelionului, când doar câteva torturi se mai găsesc în vitrine.

Ideea inedită pentru nehotărâți

Pentru cei care parcă ar vrea de toate, nehotărâți mânați de pofte, cofetarii au găsit o idee inedită. Torturile se vând acum și la felie.

„Pot cumpăra din torturile noastre feliate, felii, poate doresc să încerce mai multe sortimente, noi avem aceasta soluţie”, a spus Cristian Turcu, manager cofetarie.

„Cel mai căutat tort este tortul cu blat de nuca, cremă de vanilie și zmeură proaspată. Pe locul 2, am verificat lista, se află tortul de cafea”, a completat Cristian Turcu, manager cofetarie.

 

Cât costă un tort de Anul Nou

Prețul unui kilogram de tort de Anul Nou începe de la 180 de lei. Pentru creme-de-la creme, cu bezea sau foiţă de aur, prețul ajunge și la 350 de lei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`