Cât costă un pahar cu bere pe litoral. Prețurile sunt foarte mari în acest an

Cât costă un pahar cu bere pe litoral. Prețurile sunt foarte mari în acest an
Sursa foto: Shutterstock

Nu mai este o surpriză faptul că prețurile au crescut, ceea ce se resimte și în bugetul turiștilor care își petrec vacanțele pe litoralul românesc. Chiar dacă mulți aleg să meargă în Grecia sau Turcia pentru vacanțele la mare, sunt și români care nu renunță la stațiunile de la noi. Dar, cei care vor merge în vacanță pe litoralul românesc trebuie să își pregătească un buget pe măsură.

Prețuri mai mari, turiști mai mulți

Prețurile de pe litoral au crescut cu 10-15% și, cu toate acestea, numărul rezervărilor a crescut cu 25% față de aceeași perioadă din anul 2023, arată datele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT), conform Spynews.

Cei care vor să se răcorească cu o bere la draft pe plajă vor trebui să plătească între 11 și 16 lei, în funcție de tipul berii pe care îl aleg.

Unde sunt cele mai multe rezervări

În 2024, în Mamaia sunt așteptați cei mai mulți turiști, stațiunea fiind urmată de Mamaia Nord, Eforie Nord, Venus, Neptun-Olimp, Jupiter, Saturn, Cap Aurora, Costinești, Vama Veche, Eforie Sud, Techirghiol și Mangalia.

În Mamaia, închirierea unui șezlong pentru toată ziua costă 25 de lei, doar că pe măsură ce avansăm în sezonul estival, prețul acestuia va crește.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`