A sosit sezonul proviziilor, iar gospodinele lucrează pentru a face aprovizionarea pentru iarnă. Borcane cu murături, zacusca, gem și alte bunătăți care se pot conversa. Gogoșarii sunt vedetele perioadei pentru că pot fi preparați în mai multe moduri.
Gogoșarii se găsesc în piețe cu prețul cuprins între șase și zece lei kilogramul. Comercianții le oferă și sfaturi gospodinelor despre ce fel de legume ar trebui să aleagă în funcție de proviziile pe care vor să le facă, informează observatornews.
„Cine vrea la salată ia mai micuţi, cine vrea la zacuscă ia mari. Eu, de exemplu, îi pun foarte micuţi şi îi umplu cu conopidă şi cu struguri”, spune un comerciant.
Cei care nu au timp să se aprovizioneze, pot găsi murături în băcănii. Ei pot fi simpli, în oțet, cu legume sau chiar ghebe. Prețurile încep de la 26 de lei și pot ajunge la 46.
Fermierii din Suceava se pregătesc să vândă borcanele și în străinătate.
„Comparativ cu anul care a fost, este foarte bun. Ăştia vor pleca în Belgia, avem comandă, urmează să vină după ei”, spune Marian Chitic – producător local.