Cât costă să pui un cearceaf pe plajă în Mamaia? Turiștii, revoltați de prețurile enorme

Cât costă să pui un cearceaf pe plajă în Mamaia? Turiștii, revoltați de prețurile enorme
Foto simbol: Pixabay

Turiștii care își petrec concediul la mare în Mamaia au o mulțime de posibilități în ceea ce privește modul în care vor să își petreacă o zi pe plajă. Există posibilitatea de a închiria șezlong sau baldachin, dar există și plaje private unde turiștii își pot pune cearșaful sau prosopul direct pe nisip.

Cât costă să pui un cearceaf pe plajă

Un operator privat a stabilit un program în care turiștii pot să stea la plajă, respectiv între 8:30-20:00. . În funcție de rândul pe care turiștii își doresc să stea la plajă, aceștia au de ales între rândul 1,2, sau 3 sau își pot așeza cearșaful sau prosopul în fața primului rând de șezlonguri, aproape de mare. Totuși, acesta este cel mai scump loc: 200 de lei pentru o fâșie de nisip, cu mărimea de 1.4 x 2 metri, potrivit cancan.ro.

Pentru rândul 1, turiștii trebuie să plătească 150 de lei pe zi pentru două șezlonguri cu umbrelă, pentru rândul 2 120 de lei pe zi, pentru rândul trei prețul este de 100 de lei pe zi, iar pentru locul de cearceaf prețul este de 200 de lei.

„Senzații tari pe litoralul românesc! 200 de lei trebuie să scoată din buzunar acei turiști care vor să facă plajă pe cearșaful așezat pe pat de scoici concasate! „Plaja este domeniu public! Cunoaște-ți drepturile!” – campania națională de informare și educare a consumatorilor organizată de Asociația Pro Consumatori, ediția a V-a!”, este anunțul Asociației pentru Protecția Consumatorilor din România.

Care este motivul prețurilor mari

Reprezentanții complexului au explicat că prețul piperat este o metodă prin care îndeamnă clienții din afara complexului să își așeze cearceaful în zona destinată acestora, nicidecum în fața șezlongurilor.

„Plaja şi restaurantul complexului sunt destinate exclusiv rezidenţilor şi invitaţilor acestora. Tariful solicitat pentru amplasarea cearşafurilor în alte zone decât cea alocată acestora este menit să descurajeze comportamentul clienţilor din afara complexului care se aşează cu cearşaful în faţa primului rând de umbrele, nu în zona alocată acestora, conform legii”, se menționează în mesajul reprezentanților complexului.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`