Un tânăr a renunțat la a fi preot în favoarea meseriei de șofer pe tir în Anglia devenind popular în mediul online datorită dezvăluirilor pe care le face periodic. Se pare că Arhiepiscopia Tomisului i-a suspendat tânărului dreptul de a țină slujbe încă din luna februarie în urma unor afirmații pe Facebook pe care acesta le-a făcut. Însă tânărul s-a resemnat și a plecat în anglia ca șofer pe tir.
Daniel Balș a povestit că ar fi plătit nici mai mult, nici mai puțin de 70.000 de euro pentru ajunge preot. Potrivit acestuia, pe timpul liceului, ar fi plătit aproximativ 2.000 de euro pentru „cadourile sfinților profesori”. „Plăteam 900 de lei pe lună mâncarea, dar nu o puteam numi mâncare, era ceva de nedescris. Pateuri expirate, gândaci în mâncare, păr, crunt”. „Ne-au mai costat cadourile sfințiților profesori. Foarte mulți dintre preoții profesori te așteaptă la examen cu cartea lor pe care trebuie să o cumperi.”, a relatat Daniel. Cu alți 8.000 de euro ar fi plătit taxa de școlarizare și „cărțile Sfinților Părinți, care sunt plagiate”. „Le cumperi cărțile Sfinților Părinți, care sunt plagiate, au dosare penale peste dosare penale. Ei sunt niște plagiatori ieftini, și vin la noi și ne vând gogoși și ne bagă cărțile pe care ei nici măcar nu le-au citit, dacă vrem să trecem examenul”.
„Când ești la parohie, încep taxele să vină. Pentru lumânări, cruciulițe, pentru Sfântul Seminar… Și de aici încep preoții și trag pe voi. Contribuții, taxe, impozite, ajutoare, icoane pictate, Bobotează, Crăciun. Sunt disperați, pentru că din salariul lor ei plătesc și taxe la stat și impozite, și lumânărar, clopotar, dascăl, de toate”, a relatat fostul preot.
„70.000 de euro nu mai sunt bani în ziua de azi, și am tot viitorul înainte să îi fac și să le mai pun trei zerouri în spate. Dar niciodată nu voi mai avea timpul pe care l-am avut acolo. Niciodată nu mă voi mai întâlni cu perioada în care ai mei colegi din generală mergeau și se distrau și relaxau, iar eu trebuia să stau la seminar închis, să cânt la slujbe, pentru că așa trebuia. Pentru că acolo doar trebuie și nu se poate face nimic. Dar nu regret nici lucrurile acestea, pentru că m-au făcut omul care sunt azi. Dacă nu trecem prin sistem poate că tânjeam toată viața”, a mai spus Daniel Balaș.