Cât costă o noapte de vacanță la un hotel de o stea din Mamaia. A fost ocupat în totalitate din noiembrie anul trecut

Cât costă o noapte de vacanță la un hotel de o stea din Mamaia. A fost ocupat în totalitate din noiembrie anul trecut
Foto: Captură video

În plin sezon estival, sunt unele hoteluri în care bate vântul, dar sunt și hoteluri care au 100% gradul de ocupare. Cele ma aglomerate hoteluri sunt cele de 2 sau 3 stele din Mamaia și Eforie.

În hotelurile de 4 sau 5 stele vin, în principiu, turiștii pe timp de weekend, au spus operatorii din turism, conform știrileprotv.

Pentru a-și cumpăra vacanțe la prețuri cât mai mici, unii și-au rezervat concediul la mare încă de anul trecut. Un hotel din Mamaia a fost rezervat în totalitate încă din noiembrie anul trecut. Are 70 de camere și 9 apartamente.

Cât costă o noapte la un hotel de o stea

„Hotelul nostru are o stea. Pe lângă cele mai mici tarife din zonă, zona fiind în centrul stațiunii Mamaia, oferim pachete promoționale – la cinci nopți de cazare oferim a șasea gratuit”, a declarat Ana Maria Caraiani, administrator hotel.

O camera costă 300 de lei pe noapte, iar un apartament costă 500 de lei.
Hotelurile de 2 sau 3 stele au fost la mare căutare în acest sezon. La un hotel de 3 stele, prețul camerei începe de la 430 de lei până la 470 de lei cu mic dejun inclus, dar și două șezlonguri pe plajă.

Prețurile mâncării

Cât despre mâncare, turiștii optează pentru autoservire, pentru că sunt prețuri mai mici. Meniul zilei costă 30 de lei și are inclusă o ciorbă, și un fel principal, pe când la restaurant pentru aceeași mâncare se poate plăti în jur de 70-80 de lei.

Comparativ cu alți ani, se observă migrarea concediilor turiștilor români către alte țări. În acest moment sunt 100.000 de turiști pe litoralul românesc, iar în alți ani erau în jur de 150.000.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`