Crăciunul este sărbătoarea în care familiile se reunesc la mesele festive. Cei care nu au avut timp să gătească anul acesta, au preferat să își comande preparatele acasă sau să ia masa în oraș.
Crăciunul reprezintă un moment dedicat tradiției și familiei, iar aceste valori se reflectă cel mai bine în jurul mesei, unde ne reunim pentru a savura preparatele la care gospodinele au muncit cu multă grijă ore întregi. Totuși, pentru unii, programul aglomerat nu a fost de partea lor, iar prima zi de Crăciun i-a surprins oarecum nepregătiți, conform observatornews.ro.
„ Anul acesta am muncit până în ultima zi, cu prietenii mei și familia am decis să rezervăm o masă la restaurant pentru a scăpa de stresul gătitului și cumpărăturilor acasă”, a spus o tânără.
De aceea, unii manageri de restaurant au decis să țină deschis și în prima zi de Crăciun. „ Avem rezervări foarte multe și diseară și mâine. Avem pentru astăzi și mâine cam 200 de pachete”, a spus Viorela Dumitrana, bucătar.
Cei care petrec acasă sărbătorile însă nu au avut timp să se pregătească, au comandat preparatele online. „Pentru pachete am avut foarte multe sarmale. Am pregătit 45 de comenzi, desul de mari, față de anul trecut cu 20% mai mult”, a declarat Elena Boțea, manager restaurant.
Anul acesta, o masă de Crăciun la restaurant costă undeva la 300 de lei. Potrivit statisticilor, de Crăciun, firmele de livrări sunt solicitate în special pentru mâncăruri de tip junk food. Restaurantele și localurile de fast food nu duc lipsă de clienți nici în prima zi de sărbătoare.
România se situează pe locul al doilea, după Spania, în topul comenzilor, iar preferințele românilor în această perioadă includ mai întâi preparatele tradiționale, urmate de opțiuni clasice precum burgeri, pizza și șaorma.
„În fiecare an închidem doar o parte din locații, o mică parte o lăsăm deschisă pentru clienții care vor să vină să mănânce, pentru că sunt într-adevăr sunt”, a spus Cristian Duman, manager șaormerie.