Verdețurile tocmai au apărut în piețele din România. Leurda care are o multitudime de vitamine este ideală pentru o supă cremă, o ciorbă sau pentru mâncare de leurdă cu ștevie.
Prețul leurdei diferă în funcție de cât de mare este, dar legătura costă între 2- 5 lei, cantitatea fiind suficientă pentru o salată pentru 4 persoane. Dar, pe lângă leurdă, trebuie adăugate și alte legume și verdețuri, precum ceapă verde, salată, ridichi și altele, scrie observatornews.
Leurda se poate folosi în prepararea multor mâncăruri, chiar și în plăcinte. Se mai poate pune la mâncarea de urzici și la aproape toate mâncărurile de legume, pentru că îi oferă un gust de usturoi.
Ea este foarte sănătoasă, are foarte multe beneficii pentru organism, minerale, vitamine, antioxidanți, iar nutriționiști recomandă să consumăm leurdă cât se găsește pe piață pentru că ea se găsește doar câteva săptămâni pe an.