Cât costă distracţia la târgurile de Crăciun anul acesta? Suma pe care trebuie să o plătească o familie cu doi copii, dacă îşi fac toate poftele

Cât costă distracţia la târgurile de Crăciun anul acesta? Suma pe care trebuie să o plătească o familie cu doi copii, dacă îşi fac toate poftele
Foto: Captura video YT

Distracție în toi la târgurile de Crăciun din Craiova și Sibiu, dar și cu costuri mai ridicate. Prețurile pentru mâncare și băutură au crescut cu 15% față de anul trecut. O familie cu doi copii poate cheltui într-o zi aproximativ 400 de lei pentru a se bucura pe deplin de atmosfera sărbătorilor.

Care sunt prețurile la târgurile de Crăciun din Craiova și Sibiu

La târgul de Crăciun din Craiova, poți găsi chiar și hamsii. Cu toate acestea, dorințele sunt potolite doar de costuri.

Acest lucru se datorează creșterii prețurilor cu câțiva lei în comparație cu anul trecut. Astfel, o porție de mici este acum 7 lei, iar fripturile se vând la 100 de grame. Ceafa de porc și frigăruile costă 15 lei, în timp ce pastrama de oaie este la 18 lei. Cartofii prăjiți se vând cu 7 lei, iar murăturile costă 8 lei.

Meniul este completat de turta dulce, colac secuiesc și vin fiert, fiecare pahar costând 10 lei. Aceeași sumă se aplică și pentru un pahar de ceai, scrie Observator News.

Cât poate cheltui o familie cu doi copii

Cu siguranță, cel mai captivant personaj pentru cei mici este Moș Crăciun. Părinții scot din buzunar cel puțin 25 de lei pentru o sesiune foto cu acest personaj. Un bilet pentru o cursă în roata panoramică hi-tech, cu o înălțime de 40 de metri, costă 30 de lei, în timp ce o oră de distracție la patinoar costă 25 de lei.

După o zi petrecută la târg pentru distracție, o familie formată din doi adulți și doi copii se poate cheltui în jur de 400 de lei.

Prețurile în Sibiu au înregistrat o creștere de 10-15% față de anul precedent, spun comercianții. Mâncarea gătită este printre cele mai afectate de această creștere. Astfel, o porție de sarmale se vinde acum cu 35 de lei, în timp ce un ciolan de porc de 300 de grame costă 39 de lei. Cartofii prăjiți se află și ei printre produsele mai scumpe, având un preț de 15 lei. La fel, un pahar cu vin fiert costă tot 15 lei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`