Cât costă depozitarea anvelopelor de vară pe timpul iernii. Românii au făcut coadă la vulcanizări
Schimbarea anvelopelor de vară cu cele de iarnă generează o problemă pentru românii care nu au unde să își țină cauciucurile. Le vin în ajutor hotelurile care pot depozita anvelopele, iar gradul de ocupare în unele a ajuns la 80%.
Sfaturile specialiștilor
Primele ninsori au trimis românii la vulcanizări unde s-au format cozi foarte mare. Specialiștii le recomandă șoferilor să aibă anvelope bune, să nu fie vechi sau tocite și nu este indicat ca aceștia să își schimbe singuri cauciucurile pentru că nu le pot echilibra, conform observatornews.
„De cand a inceput frigul, a început sa vină, să se aglomereze. Un client trebuie să știe că trebuie să aiba o anvelopă buna, să nu fie veche, să nu fie crăpată și în momentul în care montăm cauciucul să fie atent si la valvă și să le echilibreze, să nu le mai schimbe în fața blocurilor”, spune Ștefan Oncea – proprietar vulcanizare.
Trecerea ideală de la anvelopele de vară la cele de iarnă este atunci când termometrul indică sub 7 grade.
Cât costă depozitarea cauciurilor
Înlocuirea cauciurilor costă între 150 și 300 de lei, dar românii care nu au un spațiu unde să le depoziteze întâmpină o mare problemă. În ajutor le vin hotelurile de anvelope unde le pot ține.
„Clientul trebuie să știe că le inspectăm înainte de depozitare, le inspectăm, le măsurăm adâncimea, ne uităm dacă au defecțiuni, le identificăm după marcă, după profil. Tot acest proces costă 20 de lei pe lună, 4 anvelope 20 de lei/ lună. Noi acum mai avem locuri doar în decembrie”, spune Adriana Bracu, administrator.
Acest hotel de cauciucuri are o capacitate de 15.000 de roți, iar fiecare cauciuc este atent analizat și măsurat, apoi identificat fie de un angajat, fie de un cod QR.
Șoferii sunt obligați să circule cu anvelopele de iarnă atunci când carosabilul este acoperit de gheață, poleis au zăpadă. Cei care circulă cu anvelopele de vară vor fi sancționați cu amenzi de până la 2.900 de lei.