Românii care își construiesc o casă nouă sau care se mută într-un apartament nefinalizat încep prin a-și face calculul în legătură cu racordarea la rețeaua electrică, iar mulți dintre aceștia nu știu cât costă branșarea la curent.
Mulți dintre românii care se mută la o casă nouă sau într-un apartament nefinalizat se confruntă cu o cheltuială în plus pentru branșarea la curent. În unele situații, suma acestei branșări poate să fie destul de mare.
Costul branșării la curentul electric diferă în funcție de mai mulți factori, printre care tipul de branșament și distanța de la rețeaua distribuitorului la contorul electric.
Costurile pornesc de la 1.000 de euro în sus și pot să coste și mii de euro, în cazul în care zona unde se dorește branșarea este una izolată, potrivit observatornews.ro.
Cei care vor să se racordeze la rețeaua electrică trebuie să facă o solicitare adresată distribuitorului. Aceasta va fi însoțită de mai multe documente, printre care și actul de identitate al solicitantului, actul care să arate dreptul de folosință asupra spațiului, dar și o declarație pe propria răspundere că în spațiul respectiv se desfășoară doar activități casnice.