Cât câștigă un pompier în România. La salariul de bază se adaugă mai multe sporuri

Cât câștigă un pompier în România. La salariul de bază se adaugă mai multe sporuri
Sursă Foto: Facebook

Una dintre meseriile cele mai populare din România este cea de pompier, atât pentru prestigiul pe care îl oferă, cât și pentru beneficiile salariale. Cei care vor să îmbrățișeze această activitate trebuie să știe că  un pompier are un salariu mic la început, dar acesta creşte în funcţie de avansarea în grad şi de experienţa acumulată.

Astfel, există posibilitatea ca pompierii mai în vârstă, care ajung într-un grad înalt, pot câştiga şi câteva mii de euro pe lună, salariu brut, scrie observatornews.ro.

La salariul de bază se adaugă diverse sporuri pentru risc și în funcție de tipul de intervenție.

Ce salariu are un pompier începător

În principiu, un pompier începător nu poate să lucreze decât pe un salariu minim pe economie.

Pompierul servant activează în cadrul unui serviciu voluntar sau privat pentru situaţii de urgenţă şi este angajat pentru a interveni în situaţii de urgenţă. Practic, pompierul servant este instruit în intervenţia în caz de incendiu, dar şi în alte situaţii precum accidente de circulaţie, inundaţii, cutremur, etc.

De obicei, salariul unui pompier servant este stabilit în funcţie de mai mulţi factori, unul dintre aceştia fiind condiţiile în care îşi desfăşoară activitatea.

Un pompier subofiţer poate ajunge să câştige în jur de 3.600 de lei salariu net, sumă la care se adaugă anumite sporuri.

Pe de altă parte trebuie precizat că pompierul subofiţer are cam cea mai dificilă meserie, pentru că ei sting incendii, intervin alături de echipaje SMURD pentru descarcerare sau ajută în caz de inundaţii şi alunecări de teren.

Salariul unui şofer pe autospeciala de pompieri

Salariul de pornire al unui şofer pe autospeciala de pompieri este de aproximativ 5.700 de lei. Salariul brut. Iar acesta poate să crească în funcţie de experienţa acumulată în domeniu.

Totuşi, trebuie să luaţi în calcul un lucru extrem de important. Cine vrea să devină şofer pe autospeciala de pompieri trebuie să ştie că sunt căutaţi, în general, angajaţi tineri, până în 35 de ani, pentru a se asigura că reflexele ca şofer sunt dintre cele mai bune.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
12:24 - Ciprian Ciucu, la învestirea pentru un nou mandat de primar al Sectorului 6: Le mulțumesc cetățenilor și consilierilor locali / Am recuperat undeva spre 40 de hectare de spații verzi, pe care le-am redat comunității (VIDEO)
12:13 - Harvey Weinstein a fost diagnosticat cu cancer de măduvă osoasă. Ar fi trebuit să fie judecat din nou în noiembrie
11:57 - Eugen Tomac, în Parlamentul European: Bătălia pentru Ucraina este pentru viitorul Europei. Este esențial să susținem Ucraina, Republica Moldova (VIDEO)
11:50 - Producătorul Blade Runner 2049 îl dă în judecată pe Musk pentru imaginile cu Robotaxi
11:39 - Ilinca Vandici a comentat noua relație a lui Dorian Popa: „Pe tine te-au prins paparazzi sau te-a filmat cineva pe sub masă”
11:37 - Gabriel Zetea, întrebat despre o eventuală guvernare cu USR: Singurul lucru pe care PSD îl exclude este o colaborare cu AUR, cu Șoșoacă / Sub nicio formă nu excludem PNL (VIDEO)
11:20 - Un mega meteorit a căzut pe fundul oceanului și a fiert apele de pe suprafața Pământului, acum trei miliarde de ani
11:14 - Alexandru Murau (PNL) susține că PSD a lansat o strategie pentru „mutarea a 10-20 de voturi/secție de votare pentru Simion” ca să îl ducă în turul 2 la prezidențiale
11:03 - Care a fost de fapt relația dintre Nadia Comăneci și Benone Sinulescu. Soția regretatului artist a mărturisit tot
10:56 - Șeful ONU ar urma să meargă în Rusia pentru o întâlnire cu Vladimir Putin. Ucraina condamnă vizita