Căsuța lui Moș Crăciun din Piața Mare a Sibiului se transformă în centru de vaccinare

Foto: Facebook/ Primăria Sibiu.

Căsuța lui Moș Crăciun din Piața Mare din Sibiu se va transforma vineri, 12 noiembrie, în centru de vaccinare. Prin urmare, vizitatorii Târgului de Crăciun vor avea posibilitate să se vaccineze chiar în centrul istoric al  burgului.

Vizitatorii Târgului de Crăciun vor avea la îndemână un centru de vaccinare

Organizatorii „Târgului de Crăciun Sibiu” dau startul unei campanii de vaccinare. Aceasta se va desfășura în perioada 12-21 noiembrie, între orele 12 și 22.

Târgul de Crăciun a fost anulat, pentru prima dată, în anul trecut. Organizatorii speră că turismul din Sibiu va reînvia datorită creșterii ratei de vaccinare.

„Ne-a lipsit tuturor Târgul de Crăciun de anul trecut. Și bucuria din Piața Mare. Faptul că Sibiul este în perioada Crăciunului una dintre cele mai atractive destinații din țară, ne motivează să vrem să luptăm responsabil pentru orașul nostru. Sectorul turistic a avut foarte mult de suferit în pandemie și vrem să reprezentăm o soluție și un exemplu în această perioadă. Ecuația e una foarte simplă: mai mulți cetățeni imunizați prin vaccinare înseamnă că vom avea șanse tot mai bune să desfășurăm activități prin care să atragem în siguranță turiștii, care lipsesc foarte mult orașului în ultimul timp”, spune organizatorul Târgului de Crăciun, Andrei Drăgan.

Sibienii și turiștii, îndemnați să se vaccineze

Primarul orașului, Astrid Fodor, îi îndeamnă pe localnici și turiști să se vaccineze în Piața Mare din Sibiu.

„Îi invităm pe sibieni să se vaccineze în Piața Mare, la Căsuța lui Moș Crăciun, dar și în oricare alt centru de vaccinare din oraș. Miza acestei campanii este sănătatea sibienilor, dar ea are și o componentă puternic emoțională: ne dorim sărbători așa cum le știam la Sibiu, ne dorim ca viața să revină la normalitate și nu putem face acest lucru decât prin vaccinare. Am încredere că locuitorii Sibiului se vor mobiliza pentru orașul lor, astfel încât să putem reporni Crăciunul la Sibiu”, a spus primarul orașului, Astrid Fodor.

După data de 22 decembrie, Căsuța lui Moș Crăciun va reveni la funcția sa inițială. Târgul de Crăciun din Sibiu este considerat unul dintre cele mai frumoase din țară și este comparat cu târgul din Viena.

Momentan, Sibiul are cinci centre de vaccinare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`