Carnea de porc se va scumpi în curând / De ce plătim mai mult, deşi cererea a scăzut

Carnea de porc se va scumpi în curând / De ce plătim mai mult, deşi cererea a scăzut
Sursa Foto: Flickr.com

Prețurile cărnii de porc sunt în creștere în România, și acest fenomen se întâlnește în întreaga Europă, chiar dacă cererea pentru acest produs a scăzut. Deși se așteaptă să plătim mai mult pentru carne, specialiștii din industria alimentară explică că producția a scăzut, ducând la creșterea prețurilor, potrivit Observatornews.ro.

Cererea pentru carnea de porc scade în ciuda prețurilor ridicate

Cumpărătorii din România se orientează către alternative mai ieftine, cum ar fi carnea de pui, deoarece prețurile cărnii de porc au crescut cu 14% față de anul trecut. Vânzătorii din piețe și magazine au remarcat scăderea cererii pentru carne de porc, în ciuda faptului că aceasta este de producție locală.

Tendința de scădere a consumului de carne de porc este vizibilă nu doar în România, ci și în alte țări europene. Producția de carne de porc a scăzut cu 8,6% în prima jumătate a acestui an, din cauza efectelor pestei porcine și a faptului că China a devenit cel mai mare crescător de animale.

Cu o scădere a producției interne de carne de porc, România importă peste 80% din carnea de porc consumată. Această dependență de importuri face ca prețurile să fie aliniate cu cele de pe piața europeană, care este afectată de scăderea producției și de creșterea prețurilor.

Prețurile vor continua să crească

Specialiștii din industria alimentară avertizează că prețurile cărnii de porc se vor menține în creștere, anticipând o creștere suplimentară de 10% până la 15% până în luna decembrie.

Dragoş Frumosu, sindicat industria alimentară: „Un 10 până spre 15% va fi o creştere a preţului în continuare”.

România importă cea mai mare parte a cărnii de porc din țări precum Spania, Germania și Ungaria.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie