Carnea de cal descoperită în Ilfov, vândută în cel puțin 7 restaurante din București

Publicat: 21 02. 2013, 11:12

O parte din cantitatea de carne de cal descoperită marți într-un depozit de lângă București, a ajuns în restaurantele din Capitală. Este vorba despre o eroare umană, susţin reprezentanţii firmei din Alba, care a trimis carnea pe piaţă.

Autoritățile au descoperit 100 de kilograme, într-un depozit din Ilfov, pachete de carne de cal etichetate drept carne de vită. Carnea a ajuns la cel puțin 7 restaurante și fast-fooduri din București, fiind deja pusă în vânzare.

Reprezentanții ANSVSA spun însă că nu pot ști sigur dacă acea carne era de cal sau de vită, precizând că lotul din care făceau parte ambele a fost verificat, dar nu s-au descoperit nereguli.

„Carnea a ajuns în aproximativ 6-7 unități din industria alimentară, din București. Nu putem spune că în acele unități a ajuns carne de cal, dar din lotul verificat de noi a ajuns acolo, cam 3 – 5 kg pe fiecare unitate”, a declarat joi președintele ANSVSA, Mihai Ţurcanu.

Carnea din Alba se pare că provenea de la abatoare din Botoșani și Brașov, unde au fost dispuse deja controale.

România a fost implicată recent într-un scandal privind etichetarea falsă a cărnii de cal drept carne de vită, într-o serie de produse comercializate pe piața din Marea Britanie. Furnizorul acestor produse, compania franceză Comigel, a acuzat două unități din România ca fiind furnizoarele cărnii de cal folosite la lasagna.

Carne de cal, vândută în restaurante din București

http://static1.mediadirect.ro/mediaplayer/manager/preloader.swf

Embed: