Cârnații de Pleșcoi, protejați la nivelul UE. Este al şaselea produs românesc recunoscut şi protejat la nivel european

Cârnații de Pleșcoi, protejați la nivelul UE. Este al şaselea produs românesc recunoscut şi protejat la nivel european
Foto: carnatideplescoi.com/

Încă un produs românesc întră în categoria recunoscută și protejată în Uniunea Europeană.

Este vorba despre celebrii cârnați de Pleșcoi.

VESTEA CARE A ŞOCAT ROMÂNIA! RUGĂCIUNI PENTRU GABRIEL COTABIȚĂ! APARIŢIE DE INFARCT! CÂNTĂREŢUL E DE NERECUNOSCUT (GALERIE FOTO)

Comisia Europeană a aprobat, vineri, înscrierea acestor cârnați în registrul produselor care beneficiază de Indicaţie Geografică Protejată (IGP), transmite Ministerul Agriculturii într-un comunicat de presă.

Sursa citată scrie că, până, acum, 1450 de produse sunt deja protejate la nivel european. Printre acestea, Magiunul de prune Topoloveni, Salam de Sibiu, Novac afumat din Ţara Bârsei, scrumbia de Dunăre afumată, iar produsul Telemea de Ibăneşti este înregistrat pe sistemul de calitate Denumire de Origine Protejată (DOP).

EMOŢII MARI PENTRU SMILEY! SCENE DE COŞMAR LA VOLAN! VITEZA A FĂCUT RAVAGII! FANII SUNZ ÎN STARE DE ŞOC ( GALERIE FOTO)

Cârnații de Pleșcoisuntcârnațidin carne deoaie,condimentați cuardeișiusturoi.Ei își trag numele de la localitateaPleșcoidinjudețul Buzău,România, localitate în a cărei zonă sunt produși în mod tradițional. Deși în general cârnații de Pleșcoi sunt făcuți doar din carne de oaie, unii fabricanți folosesc și carne de vită (în proporție de maxim o treime) în cazul în care carnea de oaie este prea grasă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`