Carmen Dan: Jandarmeria Română protejează drepturile, libertățile cetățenilor și ordinea de drept

Carmen Dan: Jandarmeria Română protejează drepturile, libertățile cetățenilor și ordinea de drept
Sursă foto: Facebook / Carmen Dan

Jandarmeria Romană este unul dintre pilonii de bază ai siguranței și ordinii publice, cu misiunea de a păstra permanent echilibrul care protejează drepturile, libertățile cetățenilor și ordinea de drept, a precizat ministrul de Interne, Carmen Dan, într-o postare pe Facebook, de miercuri.

„Aveți un rol important în societatea românească, fiind unul dintre pilonii de bază ai siguranței și ordinii publice, cu misiunea, deloc ușoară, de a păstra permanent acel echilibru care protejează drepturile, libertățile cetățenilor și ordinea de drept”, a scris Carmen Dan cu ocazia celebrării a 169 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Romane.

„Eu vă asigur de întreaga mea susținere, pentru că îmi doresc ca o instituție a statului de drept cum este Jandarmeria Română să ocupe locul pe care îl merită cu adevărat în societate”, a adăugat Carmen Dan.

Ministrul a continuat lăudând Jandarmeria atât pentru acţiunile de pe plan intern, cât pentru cele de pe plan extern.

„În timp, misiunile Jandarmeriei s-au diversificat, jandarmii fiind din ce în ce mai implicați în acțiunile de salvare a oamenilor și de protejare a comunităților în situații de urgență, fiind, alături de pompieri, cei care intervin la inundații, alunecări de teren, zăpezi sau în misiuni de salvare montană.

În plan extern, jandarmii români ne reprezintă cu cinste în teatrele de operații din întreaga lume, iar celor care sunt în aceste zile în misiuni departe de casă le urez în mod special să se întoarcă cu bine în țară, la familiile lor”, a mai scris ministrul.

Postarea originală a ministrului de Interne, Carmen Dan

Urmăriți B1TV.ro și pe
`