Câte ZILE LIBERE legale mai au românii, până la finalul anului 2020 și ce ne va aștepta după această relaxare

Câte ZILE LIBERE legale mai au românii, până la finalul anului 2020 și ce ne va aștepta după această relaxare

Vestebună pentru români! Până la finalul acestui an, vom mai avea parte de opt zile libere, doar că unele dintre acestezile vor pica în weekend. Vestea proastă este că au început să apară efectele negative ale relaxării și dacă nu respectăm regulile, ne-am putea întoarce înapoi în izolare.

Așadar, în acest an, ne vom bucura de cinci zile libere legale deoarece restul vor fi în weekend, atunci când unii români au deja liber.

Care sunt zilele libere legale din anul 2020?

24 ianuarie-Ziua Unirii Principatelor Române

17 aprilie- Vinerea mare

19,20 aprilie- Paștele

1 mai- Ziua Muncii

1 iunie-Ziua Copilului(luni)

7,8 iunie-Rusalii(duminică,luni)

15 august- Adormirea Maicii Domnului(sâmbătă)

30 noiembrie-Sfântul Andrei(luni)

1 decembrie-Ziua Națională a României(marți)

25,26 decembrie-Crăciunul(vineri,sâmbătă)

Efectele nedorite ale relaxării de care ne temem cu toții

Efectele negative ale relaxării au început să apară și chiar dacă ne aflăm pe o pantă descendentă a infectării cu noul coronavirus, din păcate, numărul de noi cazuri de infecție cu COVID-19 a crescut semnificativ în ultimele ore. Duminică au fost raportate cazuri duble față de vineri, iar autoritățile rămân în continuare în stare de alertă, scrie a1.ro.

Trebuie să fim conștienți de faptul că pericolul încă nu a trecut, iar medicii ne trag un semnal de alarmă asupra măsurilor de protecție pe care trebuie să le urmăm pentru a putea opri răspândirea virusului.

Autoritățile ne recomandă:

Purtarea măștilor de protecție

Evitarea aglomerațiilor

Spălatul cât mai des pe mâini

Numărul total de decese din România la ora actuală din cauza noului coronavirus este de 1.210, iar cel al cazurilor confirmate este de 18.429. numărul de persoane declarate vindecate și externate este de 11.874.

Răspunsul pe care îl așteptăm cu toții de trei luni

O echipă de la Universitatea de Tehnologie din Singapore afăcut cercetări cu privire la evoluția numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus din cele mai afectate țări de pandemie ale planetei.

Ve veni și ziua cu „0 cazuri noi” , anunțată de specialiști, iar aceștia au strâns toate informațiile necesare la răspunsul pe care îl așteptăm cu toții de trei luni.

După ce au analizat toate datele, specialiștii au prezis eradicarea totală a virusului din Marea Britanie, Italia și Statele Unite ale Americii. În Marea Britanie virusul ar putea fi eredicat la data de 30 septembrie a acestui an, fără niciun caz nou și fără un al doilea val. Americanii ar putea sărbătorii finalul pandemiei pe data de 11 noiembrie a nului în curs.

Potrivit DailyMail, în Italia care este focarul de coronavirus al Europei ultimul caz ar putea fi înregistrat pe data de 24 octombrie.

Din data de 12 mai sunt urmărite toate numerele de noi cazuri confirmate pe zi cu ajutorul unor grafice întocmite de statiscienii din Singapore. Oamenii de știință spun că au reușit să stabilească momentul în care virusul va scădea, iar mai apoi va fi eredicat.

Totuși concluziile analizei se pot schimba, fiind influențate de diferiți factori, inclusiv restricțiile și procedurile de testare din fiecare țară.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`