Care sunt orașele din România în care se trăiește cel mai bine. După ce criterii se ghidează românii când aleg orașul în care să locuiască

Care sunt orașele din România în care se trăiește cel mai bine. După ce criterii se ghidează românii când aleg orașul în care să locuiască
Sursa foto: immanuelwels.org

Potrivit unui sondaj recent, Brașovul, Clujul și Oradea sunt orașele din țară în care se trăiește cel mai bine. Bucureștiul se clasează abia pe locul 7 în opțiunile românilor.

Cel mai votat oraș de către români

Brașovul este în fruntea clasamentului, votat de 1200 de români drept cel mai atractiv oraș.  Este văzut ca un oraș cu multe oportunități de petrecere a timpului liber, ceea ce, conform studiului, este aspectul pe care se concentrează tot mai mulți români atunci când aleg orașul în care să locuiască. Oamenii au mai ales Brașovul și pentru că, spun ei, serviciile educaționale sunt bune.

Născuți în Craiova și Buzău, Livia și Andrei Ciotloș s-au mutat în Brașov împreună cu cei trei copii. Vor să le ofere cât mai multe activități în natură și acces la evenimente culturale, relatează Știrile ProTv.

La ce aspecte sunt atenți românii când aleg orașul în care să locuiască

Posibilitatea de a câștiga mai mulți bani, infrastructura, distanța între locurile de interes ale unei persoane și timpul pe care îl petrece parcurgând acea distanță, precum și dacă orașul pune sau nu accent pe creativitate și inovație sunt și alte aspecte la care sunt atenți românii, atunci când aleg un oraș în care să locuiască.

„Dacă în trecut lucruile importante erau mai degraba siguranta financiara si sociala sa ai un job decent platit, sa ai o casa, astazi acestea sunt in mare parte asigurate și atunci oamenii caută mai mult să se bucure de viață”, a declarat Florian Filat, director executiv Institutul pentru Orașe Vizionare, pentru știrile ProTv.

Alte orașe din clasamentul românilor

În top urmează Cluj-Napoca, Oradea, Sibiu și Timișoara, dar și orașe mai mici, precum Alba Iulia sau Piatra Neamț.

Cluj-Napoca asigură o calitate a vieții mai ridicată, sau cel puțin aceasta este impresia pe care o lasă oamenilor. Remus s-a mutat în Cluj-Napoca în urmă cu 4 ani.

”Aici sunt si multe oportunități de joburi. Mi-a plăcut orașul, e plin de activități, tineret. Mă văd stând aici și în viitorul mediu”, a declarat Remus, pentru Știrile ProTv.

Capitala se află pe locul 7 în topul celor mai atractive orașe și este opțiunea persoanelor preocupate de salarii, afaceri ori servicii de educație.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`