Care sunt măsurile anunțate de Ministerul Educației pentru limitarea riscului seismic în unitățile de învățământ

Care sunt măsurile anunțate de Ministerul Educației pentru limitarea riscului seismic în unitățile de învățământ
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministerul Educației a înaintat o serie de măsuri pentru limitarea riscului seismic în școli. Consolidarea clădirilor cu risc seismic și informarea elevilor și profesorilor despre pașii care trebuie urmați în caz de cutremur sunt printre cele mai importante idei susținute de minister.

Ministerul Educației a înaintat măsuri pentru limitare riscului seismic în școli

A fost solicitată o situație defalcată pe județe a unităților de învățământ care sunt expuse riscului seismic și care urmează să fie consolidate sau care se află în curs de consolidare seismică.

De asemenea, Ministerul Educației a mai solicitat și o întrevedere pentru a discuta pașii concreți care trebuie parcurși în ceea ce privește consolidarea școlilor, potrivit digi24.ro.

„Li s-a solicitat, tuturor inspectoratele județene/al municipiului București, evidența planificării activităților de simulare pentru situații de urgență existente la nivelul fiecărei unități de învățământ din subordine. Fiecare instituție de învățământ are obligația de a organiza, conform unei planificări realizate la începutul anului școlar, exerciții practice de simulare privind modul de comportare și de acțiune în cazul producerii unei situații de urgență”, se arată în comunicat.

Protocolul privind pregătirea în domeniul situațiilor de urgență a copiilor, elevilor și studenților a fost retrimis de Ministerul Educației, inspectoratele școlare fiind obligate să analizeze modul de organizare a activităților de simulare pentru situații de urgență în unitățile de învățământ.

Ministerul Educației va dispune de o secțiune care va cuprinde materialele informative diseminate prin inspectoratele școlare cu privire la măsurile privind comportamentul și protecția în caz de cutremure, pe site-ul acestuia.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
15:59 - Donald Trump, reacție după atacurile armate din SUA: Țara noastră e un dezastru, râde lumea de noi
15:35 - Cristian Păun: Taxa pe stâlp e una din cele mai anti-naționale măsuri. E o taxă nocivă, care se va regăsi în tot și în toate și care va scoate România de pe harta lumii
15:12 - Mihai Bendeac, despre experiența sa cu ayahuasca: „M-am întâlnit cu un tip dubios într-o benzinărie”. Ce a urmat
14:57 - Demisie neașteptată la Kanal D. Motivele surprinzătoare pentru care Bursucu a încheiat colaborarea cu postul TV
14:44 - Funeriu: Partidele și-au pierdut credibilitatea. Un candidat la prezidențiale cu adevărat independent, cum sunt eu, are șanse majore pentru că electoratul s-a emancipat, nu mai răspunde comenzilor de partid (VIDEO)
14:24 - Mihaela Bilic a dezvăluit dieta care ne ajută să scăpăm de 10-15 kilograme pe lună: „Principiul de bază e simplu”
14:07 - Meghan Markle a revenit pe Instagram după 5 ani. Clipul postat de soția prințului Harry (VIDEO)
13:54 - Florin Piersic s-a retras la mănăstire chiar în ultima zi din an. Cea mai mare dorință pe care o are pentru anul 2025: „Îmi doresc foarte mult”
13:39 - Christian Năsulea, despre Ordonanța „trenuleț”: E foarte rău ce s-a întâmplat în agricultură / Ideea de solidaritate din partea mediului privat e o aberație totală. Unii politicieni sunt deconectați de realitate (VIDEO)
13:13 - Caz uluitor în Marea Britanie: O femeie dată dispărută acum 52 de ani a fost găsită în viață