Ministerul Educației a înaintat o serie de măsuri pentru limitarea riscului seismic în școli. Consolidarea clădirilor cu risc seismic și informarea elevilor și profesorilor despre pașii care trebuie urmați în caz de cutremur sunt printre cele mai importante idei susținute de minister.
A fost solicitată o situație defalcată pe județe a unităților de învățământ care sunt expuse riscului seismic și care urmează să fie consolidate sau care se află în curs de consolidare seismică.
De asemenea, Ministerul Educației a mai solicitat și o întrevedere pentru a discuta pașii concreți care trebuie parcurși în ceea ce privește consolidarea școlilor, potrivit digi24.ro.
„Li s-a solicitat, tuturor inspectoratele județene/al municipiului București, evidența planificării activităților de simulare pentru situații de urgență existente la nivelul fiecărei unități de învățământ din subordine. Fiecare instituție de învățământ are obligația de a organiza, conform unei planificări realizate la începutul anului școlar, exerciții practice de simulare privind modul de comportare și de acțiune în cazul producerii unei situații de urgență”, se arată în comunicat.
Protocolul privind pregătirea în domeniul situațiilor de urgență a copiilor, elevilor și studenților a fost retrimis de Ministerul Educației, inspectoratele școlare fiind obligate să analizeze modul de organizare a activităților de simulare pentru situații de urgență în unitățile de învățământ.
Ministerul Educației va dispune de o secțiune care va cuprinde materialele informative diseminate prin inspectoratele școlare cu privire la măsurile privind comportamentul și protecția în caz de cutremure, pe site-ul acestuia.