Care sunt locurile izolate din România în care putem evada în minivacanța de 1 Mai

Care sunt locurile izolate din România în care putem evada în minivacanța de 1 Mai
În timpul petrecut în Arieșeni poți practica călărie, ciclism, poți porni în drumeții, sursă foto: captură YT

România are o mulțime de locuri ascunse care abia așteaptă să fie descoperite. Dacă vrei ca anul acesta să descoperi o destinație nouă și eventual să eviți înghesuiala, aglomerația și cozile de pe șosele, iată câteva sugestii.

Hoghilag

Un sat săsesc fermecător, Hoghilag este cunoscut și ca ”țara tuberozelor”. Utilizate pentru parfumuri, tuberozele sunt astăzi un simbol al satului Hoghilag.

Aici, la fel ca în fiecare sat săsesc, casele sunt aliniate de-a lungul drumului principal, în timp ce biserica fortificată gotică domină centrul satului.

Biserica fortificată gotică domină centrul satului, sursă foto: captură YT

Toți sătenii se cunosc între ei încă din copilărie, iar pe ulițe plutește o atmosferă prietenoasă.

Măgura

Satul Măgura este situat la o distanță scurtă de Brașov si de zona Bran-Moeciu. Se află la o altitudine de peste 1.000 de metri, în inima munților Piatra Craiului.

Aici, oamenii au un stil de viață pastoral și arhaic, departe de gălăgia orașului. Măgura este destinația ideală pentru ”munțomani”, iubitorii de drumeții și plimbări în aer liber, dar și pentru cei care vor să se întoarcă la lucrurile simple și să se bucure de câteva clipe de liniște.

Și poți vizita mai multe obiective turistice din împrejurimi. Printre acestea se numără: Mânăstirea Sfânta Treime, Peștera Liliecilor din satul Peștera, culoarul Bran-Rucăr, Prăpăstiile Zărneștilor, dar și obiectivele mai populare, precum Cetatea Râșnov, Castelul Bran, Brașov și Poiana Brașov.

Mălâncrav

Înconjurat de peisaje de vis și de versanții verzi ai Transilvaniei, Mălâncrav este astăzi satul cu cea mai mare populație săsească din regiune.

Istoria satului, cunoscut și sub numele de Malmkrog în germană și Malemkref în dialectul local săsesc, are cel puțin 700 de ani. Biserica fortificată și conacul Apafi sunt mărturii ale poveștilor și evenimentelor sale vechi de secole.

Vizitatorii se pot alătura unuia sau mai multor ateliere unde pot învăța modalități tradiționale de gătit, țesut, tehnici de tâmplărie și multe alte abilități locale.

Colibița

Protejat de păduri dese, satul Colibița este mărginit de un lac cu același nume. Imediat cum ajungi aici, observi cum liniștea își face loc în jurul tău. Vei găsi Colibița într-o zonă sălbatică din Munții Călimani.

Poți încerca să faci rafting, curse cu caiacul și nu în ultimul rând, schi nautic. Poți face drumeții pe trasee bine stabilite sau pur și simplu să te bucuri de natură și de aerul curat.

Colibița e într-o zonă sălbatică din Munții Călimani, sursă foto: captură YT

Această locație superbă se află la o jumătate de oră cu mașina de Bistrița și la 20 km de castelul lui Dracula din Pasul Tihuța.

Șinca Veche

Mănăstirea Șinca Veche este situată lângă Dealurile Pleșu, în satul Șinca Veche din județul Brașov. Se spune că mănăstirea a fost construită acum mii de ani, pe vremea dacilor sau chiar înainte.

Mănăstirea este cioplită complet în piatră și are 2 altare și 9 camere pline cu statui bizare, precum simbolul Yin-Yang sau steaua lui David.

Turnul este realizat din gresie moale și nu are acoperiș, ceea ce permite soarelui să strălucească pe altar.

Greci

Cazarea o poți găsi în satul Greci, un loc unde cu siguranță vei găsi ciorbă de pe pește delicioasă și plăcinte dobrogene.

Arătând mai mult ca niște dealuri, cu vârful cel mai înalt de 467 de metri (Vârful Țuțuiatu), Munții Măcin sunt recomandați pentru drumeții, ciclism sau călărie. Dacă mergi în drumeție, nu rata culmea Pricopanului.

Gura Portiței

Pentru a ajunge la Gura Portiței, trebuie să conduci până în Jurilovca, iar pe mai departe vei lua o navă de pasageri sau o barcă cu motor pentru a traversa apele Goloviței.

sursă foto: captură YT

Gura Portiței este un loc perfect pentru cei care se bucură de pace, aer curat, apă limpede de cristal și natură.

Ponoarele

Ponoarele este un sat situat în județul Mehedinți. Aici găsești un monument natural numit Podul lui Dumnezeu, un pod natural format în urma prăbușirii plafonului unei peșteri.

Podul este de fapt un arc de stâncă gros de 4 m, cu o deschidere de 25 de metri și o lungime de 50 de metri.

Făgăraș

Dacă ai ajuns pe Transfăgărășan, ai vizitat lacul Bâlea și vrei să pornești într-o scurtă drumeție, atunci trebuie să vizitezi Lacul Capra.

Lacul Capra, un lac glaciar, este situat la o altitudine de 2.241 de metri, sursă foto: captură YT

Traseul este marcat cu triunghi albastru și durează aproximativ o oră. Bine ascuns în inima Munților Făgăraș, Lacul Capra, un lac glaciar, este situat la o altitudine de 2.241 de metri.

Lacul impresionează prin apa sa albastră și este un loc minunat pentru cei care iubesc natura și munții, prin peisajul său.

Arieșeni

Locul de pornire pentru traseele din munții Apuseni este Arieșeni, un sat aflat la o altitudine de 950 m. În timpul iernii, aceste locuri sunt asaltate de turiști din toată țara, care vin aici pentru pârtia Vârtop și peisajele munților.

Pe timpul verii, hotelurile și cabanele agroturistice transformă stațiunea într-un loc de agrement. În timpul petrecut în Arieșeni poți practica călărie, ciclism, poți porni în drumeții, sau te poți bucura de natură în adevărata sa splendoare într-una dintre cele mai sălbatice părți ale Europei.

Un loc pe care nu trebuie să îl ratezi este Ghețarul de la Scărișoara, fenomen carstic unic în România, situat la o distanță de numai 15 kilometri de Arieșeni.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie