Care sunt fructele și legumele cu cele mai multe pesticide, în România. Pe primul loc, un aliment foarte popular
Consumul zilnic de fructe și legume este unuldintre cele mai des întâlnite sfaturi ale medicilor. Odată cu ingerarea vitaminelor, în organism pot ajunge „la pachet” și o mulțime de substanțe toxice. Aceste alimente comercializate în magazine conțin mai mult sau mai puține pesticide.
Medicul nutriționist Mihaela Bilic a postat pe Instagram o listă a legumelor și fructelor cu cea mai mare cantitate de pesticide, în baza unei analize a Institutului de Cercetări Alimentare. În România, 5.166 de produse au fost testate, iar pentru 1.569 s-au găsit urme de pesticide.
Căpșunele conduc în topul fructelor și legumelor cu cele mai multe urme de pesticide descoperite de oamenii de știință. „Podiumul” este completat de spanacși kale.
„Asta nu înseamnă ca de mâine să nu mai consumăm fructe și legume de frica pesticidelor, ci pe cât posibil, să le alegem în varianta locală/ de sezon/ bio sau produse neintensiv”, crede Bilic.
TOP 10 alimente cu cele mai multe pesticide în România
1. Căpșune
2. Spanac
3. Kale
4. Nectarine
5. Mere
6. Struguri
7. Cireșe
8. Piersici
9. Pere
10. Ardei gras sau iute
11. Țelină apio
12. Roșii