Care sunt cele mai bune ore de trezit și de culcat pentru o viață cât mai lungă și sănătoasă. Vlad Ciurea: „Singuri trebuie să realizăm”

Care sunt cele mai bune ore de trezit și de culcat pentru o viață cât mai lungă și sănătoasă. Vlad Ciurea: „Singuri trebuie să realizăm”
Foto simbol: Pixabay

Cu toții ne dorim să avem o viață cât mai lungă, alături de cei dragi. De aceea, prof. dr. Vlad Ciurea oferă sfaturi importante pentru longevitate, care nu necesită schimbări uriașe în viața noastră de zi cu zi.

Viața indelungată ține de starea de sănătate

Din ce în ce mai mulți români încearcă să trăiască cât mai sănătos, prin exerciții fizcie sau alimentație. Stilul de viață este legat de viața cât mai îndelungată, însă prof. dr. Vlad Ciurea a explicat că ora la care ne trezim sau ne culcăm are un impact mare asupra longevității, conform click.ro. 

„Trebuie să ne trezim odată cu cântatul cocoșului. Credeți-mă că în această dimineață m-am trezit la 5:00. Și încă odată pledez puternic pentru acest somn benefic de noapte”, a explicat acesta, potrivit Antena 3 CNN.

Cum putem să avem o viață cât mai îndelungată

Medicul ne sfătuiește să ne culcăm în jurul orei 10:00, iar cel mai bine este să dormim fără aer condiționat.

„Ora de somn pe care o experimentez personal și o recomand este 10:00 seara. La 10:00 seara, după duș, după închiderea televizorului, în perfectă liniște, să reușim să creăm un pol de odihnă în cameră.

Fără aer condiționat! Pledez să dormim cu o carte de citit, de poveste, fără aer condiționat pentru că știm că perturbă toate funcțiile din organism, și atunci vom reuși să ne liniștim. Singuri trebuie să realizăm acest lucru, prin fiziologia organismului”, a spus acesta.

Stresul trebuie eliminat din viața noastră

Pentru o viață cât mai lungă, medicul ne recomandă să elinimăm factorii de stres. Conform acestuia, cel mai bine este să nu dăm atenție celor care doresc să creeze o stare de conflict în jurul nostru.

„Cel mai grav lucru este, dacă cineva îți aruncă o vorbă urâtă, o injurie, să-ți pui mintea să răspunzi la așa ceva. Zâmbește și mergi mai departe.

Ca și în religia creștină, să încercăm să ne detașăm, să facem tot posibilul ca acest creier pe care ni l-a dat Dumnezeu, această bijuterie, să funcționeze”, a explicat acesta.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`