Care sunt atribuțiile unei gărzi de corp?

Care sunt atribuțiile unei gărzi de corp?

Serviciile de protecție VIP sunt cel mai solicitate de persoanele publice, atunci când participă la evenimente sau în timpul deplasărilor, acestea fiind necesare într-o varietate de contexte. Rolul unei gărzi de corp este de a anticipa pericolele și de a interveni rapid, pentru a asigura un nivel optim de securitate pentru persoanele protejate.

Iată care sunt principalele atribuții ale unei gărzi de corp:

  • Protecție împotriva oricăror amenințări

gardă de corp are principala atribuție de a garanta siguranța împotriva oricăror amenințări, ce pot pune în pericol viața persoanei protejate. Aceasta este instruită pentru a recunoaște și evalua rapid potențialele amenințări, fiind pregătiți pentru a acționa prompt în situații de criză, astfel încât să prevină și să neutralizeze orice agresiune.

Având o gardă de corp alături, știi că tu și familia ta sunteți în siguranță, chiar și atunci când ești amenințată. Indiferent dacă te deplasezi sau participi la evenimente, profesionistul în securitate care îți este alături, va veghea la integritatea ta personală.

Ca atare, acesta va asigura un perimetru sigur locațiilor frecventate și va monitoriza activitatea, din jur pentru a detecta comportamentele suspecte.

  • Acordă primul ajutor

În cazul în care persoana protejată este rănită, garda de corp va lua primele măsuri, pentru acordarea primul ajutor. De asemenea, se va asigura că beneficiază de îngrijirile medicale necesare, cât mai curând posibil.

Datorită pregătirii lor, gărzile de corp pot rămâne calme în orice situație, având siguranța și bunăstarea persoanelor protejate ca prioritate.

  • Acționează de fiecare dată în conformitate cu normele legale

Indiferent de situație, gărzile de corp au obligația de a respecta limitele legale. Astfel, chiar și în cazul în care persoana protejată are anumite cerințe, acestea nu vor fi respectate, dacă depășesc limitele impuse de lege.

Ca atare, garda de corp are atribuția de a acționa de fiecare dată în conformitate cu prevederile legale, având ca prioritate siguranța și confortul persoanei aflate sub protecție.

Nu în ultimul rând, îți va oferi discreția și intimitatea pe care le dorești, pentru a te bucura de liniște și confort, chiar și în situațiile de criză.

  • Colaborează cu autoritățile

În cazul în care agentul de securitate intră în posesia unor informații despre săvârșirea unor infracțiuni, aceasta are obligația de a anunța și colabora cu autoritățile. În acest mod, sunt prevenite infracțiunile, garantând totodată protejarea deplină a persoanei aflate sub protecție.

Dacă sunt situații de urgență, în care sănătatea și bunurile celui protejat sunt puse în pericol, garda de corp va imobiliza persoanele protejate, pentru a le preda apoi autorităților.

Atunci când ai nevoie de protecție, apelează la o firmă care oferă servicii de pază VIP. Agenții de securitate identifică care sunt cele mai bune măsuri de protecție potrivite pentru tine, creând o strategie eficientă, care să răspundă nevoilor tale.

Uneori, aceasta poate include monitorizare și intervenție rapidă, prin care te asiguri că locuința sau afacerea ta sunt permanent supravegheate de camerele video și ochii vigilenți ai operatorilor din dispecerat.

Prin intervenția rapidă, agenții se deplasează rapid în locație, unde acționează pentru a maximiza siguranța ta, a-ți proteja bunurile și a reduce daunele.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`