Care sunt alimentele care atacă sistemul imunitar. Mulți români le consumă, dar le fac mai mult rău, pot crește inflamația în organism
Mulți români au început în ultima perioadă să adopte un stil de viață sănătos, să fie atenție la ce mănâncă și să facă mai mult sport.
„Creierul se bucură de aceste alimente”
Este bine știut faptul că sănătatea e în strânsă legătură cu alimentația.
”De la alimentație provin toate lucrurile bune de care are nevoie întreg organismul și de la alimentație pornesc și toate lucrurile rele.
La baza alimentelor, de la egipteni se știe, că toate lucrurile rele pleacă de la alimentație. Există o mulțime de alimente care plac creierului. Creierul se bucură de aceste alimente”, a precizat neurochirurgul Vlad Ciurea, la Antena 3 CNN.
Prin urmare, există atât alimente care ne fac bine, dar și alimente care ne fac rău, cum ar fi cele care ne atacă sistemul imunitar.
Alimentele pot afecta sistemul imunitar în funcție de modul în care sunt consumate și de reacția pe care o are fiecare organism în parte.
Unele alimente pot provoca reacții alergice sau intoleranțe, ceea ce poate duce la activarea sistemului imunitar și la declanșarea simptomelor asociate, cum ar fi inflamația sau reacțiile alergice.
Mai sunt și alimente procesate sau bogate în zahăr sau grăsimi trans, care pot crește inflamația în organism și pot afecta negativ funcționarea sistemului imunitar.
Care sunt alimentele care atacă sistemul imunitar
Aurelian Vasile, expert naturopat, a spus care sunt alimentele care atacă sistemul imunitar.
”Alimentele care atacă sistemul imunitar constau în alimentația asta compulsivă, de tip street food, junk food, fast food, o alimentație care combină niște substanțe care nu sunt benefice omului.
Poate că adolescenții spun să-i lăsăm în pace, pentru că ei asta vor să mănânce. Cu toții am trecut prin acea perioadă. Dar consumul trebuie să fie cât mai rar sau să fie un consum cât mai controlat. Pentru că în perioada de creștere ai nevoie de alimente care să îți mențină capacitatea de dezvoltare corectă a organelor altfel, depozitul acela în urma consumului de diferite tipuri de alimente, se regăsește pe aspectul nostru fizic și începi să arăți mai bătrân, să te simți mai bătrân”, a explicat Aurelian Vasile, la Antena 3 CNN.
Mare atenție! Aceste alimente procesate sau bogate în zahăr sau grăsimi trans pot crește inflamația în organism și pot afecta negativ funcționarea sistemului imunitar, de aceea ar fi bine să le evitați cât mai mult.
Totodată, consumul excesiv de alimente bogate în zahăr poate slăbi capacitatea organismului de a lupta împotriva infecțiilor, deoarece poate suprima funcționarea celulelor imunitare.
Dar dacă urmați o dietă bogată în alimente nutritive, cum ar fi fructele, legumele, cerealele integrale și proteinele sănătoase, acestea vor putea întări sistemul imunitar și vor ajuta la menținerea sănătății generale.