Care sunt activitățile care ne expun cel mai mult la infectarea cu COVID-19. Cât de riscant este mersul la mall, la plajă, la frizerie sau la biserică

Care sunt activitățile care ne expun cel mai mult la infectarea cu COVID-19. Cât de riscant este mersul la mall, la plajă, la frizerie sau la biserică
Foto: Inquam Photos

Numărul cazurilor de coronavirus au crescut în România, odată cu renunțarea la o parte semnificativă a restricțiilor. În acest context apar mai multe semne de întrebare, atât în țara noastră, cât și în alte state, cu privire la activitățile care au condus la o explozie a numărului de cazurri de COVID-19. În acest sens, Asociația Medicală din Texas ierarhizează activitățile obișnuite ale oamenilor în funcție de riscul la care acestea îi expun la infectarea cu coronavirus.

Cea mai puțin periculoasă activitate este ieșitul din casă pentru a ridica corespondența de la cutia poștală. Alte activități cu risc scăzut, sunt: comanda mâncării de la restaurant, mersul la nenzinărie, practicarea tenisului sau mersul cu cortul.

La polul opus se situează activitățile care ne pun în pericol sănătatea în contextul pandemiei e coronavirus, cea mai riscantă fiind mersul la un bar. Alte activități clasificate în categoria de risc ridicat sunt: mersul la biserici cu peste 500 de enoriași, mersul la stadion, mersul la concert, la cinema, în parcul de distracții, în sala de sport sau în localuri unde se servește bufet suedez.

Cu un risc moderat sunt considerate mersul la plajă, mersul la mall, vizitele la locuința altor persoane sau mersul la o pișcină publică.

Un risc mai mare de infecție sunt reprezentate de activitățile din categoria ridicat moderat. Aici intră mersul la frizerie sau coafor, mersul la un restaurant (în interior), mersul la nuntă sau la înmormântare, călătoria cu avionul, îmbrățișarea sau strângerea de mână.

Criteriile luate în calcul pentru clasificarea activităților

În realizarea acestei clasificări cercetătorii americani au luat în calcul mai multe criterii, precum condițiile în care au loc activitățile, dacă se desfășoară în interior sau în exterior.

S-a considerat faptul că activitățile care aduc la un loc un număr mare de oameni sunt mai periculoase. De asemenea, cu cât petrecem mai mult timp într-un loc, cu atât riscul de infectare crește, arată cercetătorii din Texas. De aceea, puburile, barurile, stadioanele și locurile unde au loc concerte sunt pe poziții fruntașe în această listă.

Record de cazuri decoronavirusîn România

Româniaa înregistrat, joi, un nou record al cazurilor de infectare cu noulcoronavirus– 614, într-un interval de 24 de ore din 13.179 de teste, ducând bilanțul total al îmbolnăvirilor depistate la nivel național la 30.789. Astfel, România înregistrează cea mai neagră zi de la debutul pandemiei decoronavirus.

Grupul de Comunicare Strategică a mai anunțat că de la începutul pandemiei, 22.574 de persoane au fost externate, dintre care 20.969 vindecate și 1.605 de asimptomatice, externate la 10 zile după depistare,1.834 au decedat și 240 sunt internate, în acest moment, în secțiile de terapie intensivă din țară.

În acest context, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a vorbit despre o posibilă reinstituire a stării de urgență pe teritoriul Roomâniei .Când vom avea zece mii de cazuri în trei-patru zile, atunci vorbim despre acest subiect, a precizat Nelu Tătaru, într-un interviu pentruAgerpres.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`