Care este structura anului școlar 2023-2024 / Principalele modificări transmise de Ministerul Educației
Structura anului școlar 2023-2024 a fost modificată în cadrul Comisiei de dialog social, potrivit Ministerului Educației.
”Astăzi, 14 februarie, a fost avizat, în cadrul Comisiei de dialog social, cu acordul tuturor celor prezenți, Proiectul de Ordin al ministrului Educației privind structura anului școlar 2023-2024, în forma pusă în dezbatere publică”, a transmis Ministerul Educației.
Ministerul Educației a transmis principalele modificări ale structurii anului școlar 2023-2024
„Singura modificare vizează desfășurarea Programului național „Școala altfel” și a Programului „Săptămâna Verde”, care se pot derula până la 26 aprilie.
Ordinul prevede:
- Durata cursurilor: 36 de săptămâni;
- Data începerii cursurilor: 11 septembrie 2023;
- Data încheierii cursurilor: 21 iunie 2024;
- Săptămâna de vacanță, la decizia inspectoratelor școlare județene/al municipiului București, în perioada 12 februarie – 3 martie 2024.
Decizia ca și anul școlar următor să se structureze în intervale de cursuri și intervale de vacanță este fundamentată, pe de o parte, pe importanța asigurării ritmicității în cadrul procesului instructiv-educativ, pe de altă parte, pe imposibilitatea unei evaluări relevante a impactului actualei forme de organizare, înainte de încheierea unui an școlar.
O evaluare relevantă a impactului organizării anului școlar în intervale de cursuri alternate cu intervale de vacanță se va putea face după încheierea anului școlar 2022-2023”, a mai transmis Ministerul Educației prin intermediul unei postări pe Facebook.
De asemenea, Ministerul Educației va reveni cu ordinul integral, după ce acesta va fi transmis către Monitorul Oficial.