Care este singurul animal din lume cu simțul umorului / Cercetătorii au fost surprinși de cele descoperite

Care este singurul animal din lume cu simțul umorului / Cercetătorii au fost surprinși de cele descoperite
Sursa foto: Freepik.com

În lumea animalelor există o specia care se distinge prin comportamentul său diferit, dar jucăuș și plin de ingeniozitate, cioara. Chiar dacă multe dintre animalele de companie sunt jucăușe, ciorile par că au un plus de umor, potrivit cercetătorilor.

De asemenea, ciorile sunt cunoscute și pentru inteligența lor formidabilă. Acestea sunt capabile să folosească unele, să recunoască fețele oamenilor și să învețe din experiențele anterioare.

Potrivit abilităților și comportamentelor lor jucăușe, cercetătorii sugerează că păsările acestea au o capacitate cognitivă avansată.

Ciorile, animalele cu cel mai mult simț al umorului

Cercetătorii au analizat comportamentele acestor păsări, iar cel care le-a atras atenția a fost tendința ciorilor de a se juca în aer, alunecând și făcând acrobații. Totodată, păsările au fost văzute alunecând pe acoperișurile înzăpezite, ca și cum s-ar fi „distrat”. Comportamentele lor arată că aceste păsări pot să se distreze și să râdă la propriile glume.

Ciorile sunt cunoscute și pentru interacțiunile lor cu alte animale. Ele pot ciuguli blana câinilor în căutare de resturi și pot fi un adversar potrivit animalelor mai mari, apropiindu-se și apoi retrăgându-se rapid de țintă. Deși aceste comportamente par a fi normale, ele scot în evidență natura jucăușă a ciorilor, scrie realitatea.net.

Chiar dacă este dificil să aflăm cu adevărat dacă ciorile au un simț al umorului asemănător cu al oamenilor, este clar că păsările sunt capabile de comportamente jucăușe și ingenioase care depășesc limita de supraviețuire.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`