CARE ESTE SEMNIFICATIA BIJUTERIILOR CU DIAMANTE?

CARE ESTE SEMNIFICATIA BIJUTERIILOR CU DIAMANTE?

Diamantul este piatra pretioasa ce spune cu adevarat TE IUBESC intr-un mod sincer. De fapt, probabil ca ai auzit de multe ori sloganul „Diamantele sunt pentru totdeauna”. Diamantul simbolizeaza iubirea profunda si durabila, poate datorita faptului ca este cea mai rezistenta substanta de pe Pamant. Diamantul marcheaza a 60-a aniversare a casniciilor si este piatra norocoasa pentru cei nascuti in luna Aprilie. In India Antica, oamenii considerau diamantele drept simboluri religioase.

La inceputul istoriei diamantelor, ele au fost folosite pentru gravarea uneltelor datorita duritatii lor. Diamantele au fost descoperite pe toate continentele: in anul 600 i. H. au fost descoperite in Borneo, o insula la sud de Australia. In anii 1700, Brazilia este o sursa bogata de diamante, iar in anii 1800 Africa de Sud a devenit cunoscuta pentru sursa generoasa de diamante. Incepand cu anii 1970, Australia este sursa principala pentru aceste pietre pretioase.

Grecii antici numeau diamantul „adamas”, insemnand invincibil, indestructibil, impecabil si neimblanzit. Luptatorii Greciei Antice purtau diamante in batalie deoarece se considera ca pietrele intareau muschii luptatorilor si le aducea invincibilitate.

Forta, rezistenta si frumusetea diamantelor au fost glorificate te-a lungul istoriei de catre multe civilizatii. Faimosul poet persian Hafiz a remarcat: „curcubeul este prins in diamant pentru totdeauna”. In antichitate, diamantul era considerat simbolul inocentei si al puritatii. Grecii antici credeau ca diamantele reprezinta lacrimile zeilor ce plang. Romanii considerau ca diamantele erau parti din inelele externe ale stelelor ce au cazut pe Pamant.

Aproape toate civilizatiile au o anume fascinatie pentru diamant. Insa toata aceasta fascinatie are o tema comuna – diamantul simbolizeaza toate fortele necesare unei societati sanatoase si aduce purtatorului sau o mare forta. Diamantul a fost dintotdeauna considerat piatra invingatorilor. De fapt, era taismanul lui Iulius Cezar, al lui Louis IV si Napoleon.

Perioada Renascentista a marcat prima data in istorie cand diamantele au fost folosite pentru inelele de logodna. Aceste bijuterii cu diamante erau considerate ca fiind un cadou special ce reprezentau simbolul suprem al iubirii. In 1477, moda inelelor de logdna cu diamante a fost pornita de Arhiducele Maximilian ce i-a dat Mariei de Burdungy un astfel de inel. Bineinteles, aceasta moda era populara numai printre regalitati si oamenii foarte bogati.

Oferirea unei bijuterii cu diamant ca inel de logodna a devenit standard datorita unei campanii comerciale in secolul XX. In prezent, diamantele nu mai sunt folosite in principal pentru gravat sau protectie in batalii. Aceste pietre pretioase deosebite sunt folosite ca podoabe datorita frumusetii lor unice: disperseaza lumina alba in multe culori diferite minunate, stralucesc si sunt indestructibile.

Diamantele au multe atribute mistice pozitive dar si proprietati de vindecare. Diamantul este asociat cu activarea celei de-a saptea chakre, Sahasrara, care uneste mintea cu corpul. In timp ce diamantul este considerat cea mai rezistenta piatra pretioasa, este considerata, de asemenea, o piatra cu puteri exceptionale ce pot patrunde in noi si deschide multe usi spirituale. Acesta este motivul pentru care diamantele simbolizeaza adevarul. Ele reprezinta, de asemenea, perfectiunea datorita indestructibilitatii lor.

De-a lungul timpului, s-a considerat ca diamantele imbunatateau viata purtatorului in multe feluri, in special prin aducerea claritatii (calitate legata, poate, de claritatea pietrei insasi) in mintea si viata purtatorului. Aceasta claritate se manifesta in viata de zi cu zi prin solutii clare si pozitive la toate problemele.

Se crede ca diamantele imbunatatesc energia, mediul, procesul de crestere, prosperitatea, dragostea, credinta si rezistenta. Piatra atrage, de asemenea, abundenta, putere, curaj, tarie, creativitate, imaginatie, puritate, armonie, credinta, inocenta, sentimente de respect si iubire de sine si relatii pline de iubire pura. De fapt, se crede ca diamantele umplu spatiul negativ din interiorul unei persoane cu puritatea iubirii. Piatra te va ajuta sa iti implinesti visele si destinul.

In concluzie, se crede ca diamantul aduce pace si liniste interioara, generand o atitudine mentala generala pozitiva. Diamantele au, de asemenea, puterea de a sustine lupta impotriva strestului, a durerii emotionale, a teamei si protejeaza purtatorul de energii negative. Interesant, se crede ca puterile unui diamant cresc atunci cand piatra este purtata in jurul gatului sau la mana stanga. Hindusii antici credeau ca vibratiile unui diamant intaresc fiecare organ al corpului, in special inima si creierul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră