Care este secretul longevității. Greșelile banale pe care le fac zilnic mulți români

Care este secretul longevității. Greșelile banale pe care le fac zilnic mulți români
Foto simbol: Pixabey

Constantin Dulcan dezvăluie cheia longevității. Gândurile negative pot să ne conducă către dezamăgire, la fel și tristețea, în timp ce frica poate accelera procesul de îmbătrânire. Prin urmare, este important să nu privim viața ca pe ceva efemer și să nu ne lăsăm copleșiți de trecerea timpului.

Constantin Dulcan dezvăluie secretul longevității

„Dacă în fiecare clipă te gândești cât mai ai până la final, nu faci nimic în viața asta. Intri în decepție, depresie dezamăgire. Dacă ceva ne îmbătrânește foarte rapid este depresia, tristețea și frica, de fapt, prin frică a fost stăpânită de către dictator lumea.

Te înspăimântă și spune că dacă ești împotriva ei te execută, dispari și atunci omul de frică se supune, dar asta nu este modalitatea în care un om poate să și dirijeze viața. Viața nu trebuie gestionată de frică și de tristețe. Așadar, în fiecare zi trebuie să te comporți ca și cum viața ta ar fi veșnică, ca și cum ar fi fără sfârșit”, a spus Dumitru Constantin Dulcan la podcastul Fain & Simplu cu Mihai Morar”, scrie Romaniatv.

Prof. Dr. Dumitru C. Dulcan este un eminent medic neurolog și psihiatru, cunoscut pentru numeroasele sale lucrări științifice și eseuri de mare valoare.

Principiile esențiale ale medicului Dulcan pentru o stare de sănătate excelentă

Doctorul Constantin Dulcan susține că gândurile și cuvintele noastre poartă o puternică energie, fie ea pozitivă sau negativă, și aceasta poate influența viața noastră, deoarece gândurile noastre au o bază energetică.
„Până la 40 de ani, trăim cu forța naturii, apoi depindem de grija pe care ne-o acordăm. Inclusiv modul în care mestecăm ne poate vindeca sau îmbolnăvi, iar starea psihică în timpul mesei are un impact uriaș asupra sănătății noastre. Sunt câteva reguli simple pe care, dacă le urmăm, ne putem face cadou o longevitate de calitate. A visa la tinerețe fără bătrânețe înseamnă de fapt a-ți asigura o viață activă până la adânci bătrâneți”, a spus Constantin Dulcan.
Urmăriți B1TV.ro și pe
`