Sarmalele în foi de viță reprezintă un preparat culinar cu care vei încânta pe toată lumea la masa de Paște. Produsul împrumutat de la turci are un gust delicios și savuros datorită umpluturii bogate din carne și orez. Iată care este rețeta celei mai bune variante cu foi de viță.
Frunzele de viță umplute cu diverse compoziții sunt un preparat des întâlnit din Balcani până în Orientul Mijlociu. În țările musulmane se numesc dolma sau sarma și sunt umplute cu diverse amestecuri: orez și fructe uscate (stafide, caise, curmale), orez și fistic, sau cu carne de vită sau miel, scrie adevarul.ro.
Ingrediente
Mod de preparare: Cureți ceapa și o tai mărunt, apoi o pui la călit în ulei, două minute, până devine ce transparentă. Adaugi orezul spălat, torni 100 ml de apă și sotezi încă cinci minute, până ce orezul absoarbe tot lichidul. Lași la răcit, apoi adaugi peste carnea tocată. Pui ouăle, sarea şi piperul, după gust, și omogenizezi compoziţia.
Pui câte o linguriță din acest amestec în mijlocul fiecărei foi de viță şi formezi sarmalele. Continui până termini carnea. Aranjezi sarmalele într-o cratiță, așezi printre ele crenguțele de mărar și de leuștean, apoi torni apă până le acoperi. Fierbi la foc mediu o oră. Adaugi sucul de roșii și mai fierbi jumătate de oră. Servești sarmalele calde, cu smântână și ardei iute, potrivit adevarul.ro.