Care este orașul care nu are niciun candidat la primărie? Motivul pentru care nimeni nu vrea să ocupe funcția

Care este orașul care nu are niciun candidat la primărie? Motivul pentru care nimeni nu vrea să ocupe funcția
Inquam Photos / Octav Ganea

Un oraș din Saskatchewan, Canada, se confruntă cu o situație fără precedent în perioada premergătoare alegerilor municipale din noiembrie. Nicio persoană nu dorește să candideze pentru funcția de primar.

Alegerile vor avea loc pe 13 noiembrie

În mai multe orașe din Saskatchewan există mai mulți candidați pe buletinul de vot pentru funcția de primar, însă un oraș încă speră ca măcar un candidat să se înscrie pentru alegerile municipale, conform click.ro. 

Oficialii din Kyle au anunțat că actualul primar, George Williams, ales în noiembrie 2021, se va retrage anul acesta, însă până acum nimeni nu și-a depus candidatura pentru a-i lua locul. De asemenea, niciun candidat nu s-a prezentat pentru un loc vacant în Consiliul Local. Orașul Kyle este situat la aproximativ 70 de kilometri nord de Swift Current.

Amber Dashney, directorul administrativ, a declarat că două runde de cereri pentru nominalizări la funcția de primar au fost lansate, dar până acum nu s-a înscris nimeni. „Este puțin îngrijorător, dar sunt încrezător că cineva va face un pas înainte”, a spus Dashney pentru CKOM-AM. În cazul în care nimeni nu candidează la alegerile din 13 noiembrie, Consiliul va numi un viceprimar care să preia atribuțiile primarului.

„La acea întâlnire, vom decide asupra unei date pentru alegeri parțiale și vom continua convocarea unei alegeri parțiale până când vom ocupa postul de primar și celălalt loc de consilier”, a adăugat Dashney.

De ce nu dorește nimeni să candideze

Gordon Barnhart, fostul președinte al Asociației Municipalităților Urbane din Saskatchewan (SUMA), a explicat că acest lucru se mai întâmplă în orașele mici. „Nu sunt sigur dacă este ceva obișnuit, dar sigur nu este neobișnuit”, a spus el pentru CKOM.

Barnhart a subliniat că poate fi dificil pentru comunitățile mici să găsească oameni dornici și capabili să candideze pentru primar sau pentru consiliu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`