Una dintre cele mai vechi gări din România, care a fost proiectată de Anghel Saligny, a fost abandonată la scurt timp, în ciuda rolului important pe care îl avea.
Gara uitată de lume se află la periferia orașului Râmnicu Sărat. Respectiv, este vorba despre o clădire care, odinioară, impresiona prin frumusețea sa deosebită. Construită după planurile celebrului Anghel Saligny, gara și-a deschis porțile pentru călători la sfârșitul anilor 1800. Totuși, din cauza distanței mari față de oraș, aceasta a fost dezafectată în scurt timp, iar o altă gară a fost ridicată mai aproape de centru,conform click.ro.
Cei care vor să descopere această gară veche trebuie să știe că se află lângă fostul internat al liceului agricol din localitate. Chiar dacă nu mai este funcțională, elementele decorative din fier forjat, care susțin streașina clădirii, păstrează amprenta unei epoci în care gara era un punct de reper.
În 1898 s-a inaugurat o a doua gară, amplasată mai convenabil pentru călători. Încă din 1891, deputații vremii militaseră pentru construirea unei noi gări mai accesibile.
Astfel, Râmnicu Sărat se poate mândri cu două gări istorice, fiecare cu farmecul său. Cea de-a doua gară, construită între 1897 și 1898, în stil italian, este opera arhitectului Nicolae Mihăescu. De-a lungul timpului, aceasta a avut parte de momente importante, inclusiv vizita Regelui Carol I, care a ajuns aici pe 3 octombrie 1901. Regele a fost întâmpinat oficial în gară, cu ocazia unor manevre militare desfășurate în zonă.