Care este momentul ideal pentru a uda plantele ca să înflorească mai des. Greșeala pe care o fac mulți

Care este momentul ideal pentru a uda plantele ca să înflorească mai des. Greșeala pe care o fac mulți
sursă foto: captură YT

Pentru a avea flori sănătoase, care înfloresc des, este important să știm cum să le udăm și când. Mai mult, acestea au nevoie și de lumină, iar în anumite cazuri este necesar să folosim și îngrășăminte.

Care este momentul ideal pentru a uda florile

Plantele au nevoie pentru a fi sănătoase de multă apă și lumină, iar atunci când vrem să ne înfrumusețăm apartamentul cu flori, este important să știm cum să avem grijă de ele. Greșeala pe care majoritatea o facem este că le udăm în momentul în care observăm că pământul este foarte uscat și în special seara, când revenim acasă, potrivit click.ro. 

Dacă vreți plante sănătoase, trebuie să știți că în timpul primăverii, dar și toamna, florile trebuie udate în prima parte a zilei, cât mai de dimineață. În schimb, vara ar trebui să fie udate după ce se înserează. În cazul în care udăm plantele în mijlocul zilelor de vară, apa se va usca foarte repede, care va duce la uscarea solului și la o scădere a nivelului de oxigen care ajunge la plante.

De ce e benefic să udăm plantele seara

Dacă plantele sunt udate seara, acestea vor absorbi mai multă apă decât în alte momente ale zilei, iar apa nici nu se va mai evapora atât de mult. Un alt aspect important de care trebuie să țineți cont este că apa trebuie direcționată către sol.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
07:14 - Trump spune că „probabil” se va întâlni cu Zelenski, în SUA, săptămâna viitoare
23:57 - O localitate din România nu are apă potabilă la robinet. Care este cauza
23:49 - Nicușor Dan, despre lucrările la rețeaua de termoficare: Avem 15 şantiere deschise. Facem 70 km anul acesta. Vor fi tot mai puține avarii (VIDEO)
23:31 - Un bărbat și-a pierdut viața printr-un accident de bucătărie. Acesta s-a înjunghiat mortal
23:30 - Ciucă, întrebat despre coaliţia de dreapta: Când celelalte partide se vor maturiza suficient să putem discuta despre politici şi valori. Mai au aproape 70 de zile să se maturizeze
22:59 - Ciucă, despre amendamentul ce-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Noi doar restabilim un drept. Experiența președintelui nu se irosește, trebuie valorificată
22:57 - Care este țara din lume care are mai multe mașini electrice decât pe benzină? Autoritățile oferă reduceri fiscale generoase pentru vehiculele electrice
22:40 - Nicușor Dan, despre planșeul de la Piața Unirii: Nu avem o expertiză care să spună că-i pericol public. Când Primăria Sectorului 4 va veni cu toate avizele, vom da repede autorizația pentru intervenție (VIDEO)
22:19 - Ce au spus medicii din Beirut despre rănile produse de pagerele care au explodat: „N-am mai văzut aşa ceva. Este indescriptibil”
22:14 - Nicusor Dan, întrebat dacă va semna şi pentru candidatura lui Ludovic Orban, după ce a semnat pentru Ciucă și Lasconi: Dacă mi-o solicită, desigur, pentru că este un partid de dreapta (VIDEO)