Care este ingredientul periculos din înghețată de care ne avertizează specialiștii. „Are compuși asemănători detergentului”

Care este ingredientul periculos din înghețată de care ne avertizează specialiștii. „Are compuși asemănători detergentului”
Foto simbol: Pixabay

Înghețata este unul dintre cele mai apreciate deseruri pe timpul verii, însă puțini știu că unele sortimente din acest aliment răcoritor pot să fie un adevărat pericol pentru sănătate.

Ce sortimente de înghețată pot provoca boli cronice

Conform unui studiu, ingredientele care dau înghețatei consistența netedă și pufoasă, pot duce la apariția anumitor boli inflamatorii cronice, potrivit ziare.com. 

Mai mult, cercetătorii iau în calcul și apariția bolilor metabolice și a inflamației intestinale, în cazul în care în înghețată se găsesc doi emulgatori utilizați în alimentele procesate.

Cum trebuie să alegem înghețata din comerț

În înghețata din magazine se găsesc o mulțime de chimicale, de aceea este de preferat să o preparăm acasă din ingrediente naturale. Dacă totuși preferăm să cumpărăm înghețată din comerț, este important și citim cu atenție etichetele și să alegem sortimente cu cat mai puține E-uri și ingrediente ale căror nume nu sunt cunoscute. O înghețată curată trebuie să aibă cat mai multe ingrediente naturale, de calitate.

Specialiștii sunt de părere că emulgatorii din înghețată întrerupt bariera dintre sistemul imunitar și microbiom. Emulgatorii sunt compuși asemănători detergentului care se transformă într-un amestec neted și cremos, exact așa cum este nevoie în compoziția înghețatei.

„Descoperirea trimite un mesaj foarte clar, că schimbările aduse aprovizionării cu alimente ne modifică microbiota și sănătatea”, spune Karen Madsen, microbiolog la Universitatea Alberta din Edmonton, Canada, potrivit antena3.ro.De asemenea, aceștia perturbă bariera dintre sistemul imunitar și flora intestinală. „Studiul transmite un mesaj foarte clar că schimbările apărute în sursele noastre de hrană alterează flora intestinală și ne afectează sănătatea”, a declarat Karen Madsen, microbiolog la Universitatea din Alberta, Canada.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)
19:50 - Tomac: Avem o degradare destul de serioasă a democrației în România și tăcerea Comisiei Europene, altădată foarte vocală, e extrem de suspectă și nemulțumitoare (VIDEO)
19:28 - Fost atacant la Arsenal a fost arestat pentru contrabandă cu substanțe ilegale. Fotbalistul a fost prins cu 60 kg de canabis
19:24 - Marian Rasaliu: Dacă PSD n-ar fi venit la guvernare alături de PNL, ar fi fost un dezastru pentru România. Relația dintre USR și PNL a trântit România jos de tot (VIDEO)
19:16 - Diana Stoica (USR), despre modificarea legislativă care îi permite lui Klaus Iohannis să candideze la Senat: Iohannis o ia pe urmele lui Iliescu. Asta e o lege dată cu dedicație pentru un singur om (VIDEO)
18:59 - ANPC a închis 13 magazine din București. Spațiile comerciale sunt acuzate că au vândut ilegal tutun către minori