Care este „cel mai locuibil oraș din lume” în 2023 / Elveția a primit două locuri în top 10

Care este „cel mai locuibil oraș din lume” în 2023 / Elveția a primit două locuri în top 10
Viena, Austria. Foto: Pixabay

Viena a ajuns din nou pe primul loc în clasamentul celor mai „locuibile orașe din lume”, potrivit clasamentului publicat de Economist Intelligence Unit (EIU).

În top, EIU a clasat 173 de orașe din întreaga lume pe o serie de factori importanți, printre care îngrijirea sănătății, educația, stabilitatea, infrastructura și mediul.

Viena a fost lăudată pentru infrastructura fiabilă, cultura și divertismentul remarcabile, dar și serviciile din educație și sănătate, potrivit CNN.

Viena, din nou pe locul 1 în clasamentul celor mai locuibile orașe din lume

De-a lungul anilor, Copenhaga a ocupat de mai multe ori prima poziție, însă anul acesta s-a păstrat pe locul doi.

Elveția a primit două locuri în top 10 anul acesta, Zurich fiind pe locul 6, iar Geneva pe locul 7 cu Calgary.

„Eliminarea restricțiilor legate de covid a fost, în general, de bun augur pentru traiul global în 2023”, a declarat Upasana Dutt, șeful Indexului de viabilitate al EIU, într-un comunicat.

„Educația a devenit mai puternică, cu copiii care se întorc la școli, alături de o povară semnificativ redusă pentru spitale și sistemele de sănătate, cu unele îmbunătățiri notabile în orașele din economiile în curs de dezvoltare din Asia și Orientul Mijlociu. Pe măsură ce axa politică și economică a lumii continuă să se deplaseze spre est, ne așteptăm ca orașele din aceste regiuni să urce lent în clasamentul nostru de trai”, a mai declarat șeful Indexului de viabilitate al EIU.

Londra s-a clasat anul acesta pe locul 46, iar Stockholm pe locul 43.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:26 - Stelian Bujduveanu (PNL), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Această practică nu este doar în România. Experiența oamenilor care au servit țara trebuie să fie pusă în favoarea cetățenilor și pentru cetățeni (VIDEO)
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)
19:50 - Tomac: Avem o degradare destul de serioasă a democrației în România și tăcerea Comisiei Europene, altădată foarte vocală, e extrem de suspectă și nemulțumitoare (VIDEO)