Brânza este unul dintre cele mai consumate alimente, însă mulți renunță la acest produs datorită nivelului mare de grăsimi saturate și sodiu pe care le conține.
Cardiologul Cheng-Han Chen, afirmă că brânza „poate face parte dintr-o dietă sănătoasă pentru inimă”, însă trebuie să ținem cont de câteva aspecte.
Brânza pe care o alegem să o consumăm trebuie să nu fie „prea bogată în grăsimi saturate și sodiu, și consumată cu moderație„. De aceea, dr. Cheng-Han Chen ne recomandă mozarella, un tip de brânză sărac în grăsimi saturate.
„Este o sursă bună de proteine și calciu și chiar conține probiotice care pot fi benefice pentru sănătatea intestinală și imunitară„, a explicat el. „Mozzarella proaspătă este, de asemenea, mai săracă în grăsimi saturate și sodiu decât alte brânzeturi.”
Medicul ne recomandă să verificăm ca mozarella să nu aibă un conținut ridicat de sodiu, deoarece poate crește tensiunea arterială, potrivit Adevărul.ro.
„Este o idee bună să evitați brânzeturile mozzarella cu prea mult sodiu, deoarece acesta poate crește tensiunea arterială, printre alte efecte”, a afirmat Chen.
Acesta a afirmat că brânzeturile foarte procesate, precum cele americane, trebuie evitate, deoarece sunt bogate în grăsimi saturate și sodiu. „În general, cu cât un aliment este mai procesat, cu atât este mai puțin sănătos”, a explicat cardiologul.