Care este cea mai ieftină stațiune de pe litoralul românesc. Cât cheltuie un turist pentru patru zile în Mamaia. „Şezlongul l-am adus de acasă”

Care este cea mai ieftină stațiune de pe litoralul românesc. Cât cheltuie un turist pentru patru zile în Mamaia. „Şezlongul l-am adus de acasă”
Foto: Captură video

Litoralul este plin de turiști, iar la unele hoteluri s-au rezervat toate camerele. În Mamaia sunt cele mai scumpe cazări, iar unii turiști au recurs la alte opțiuni pentru a-și reduce chetuielile. La polul opus, în sudul litoralului sunt cele mai ieftine cazări.

Cea mai ieftină stațiune

În Costinești sunt 150.000 de turiști, iar gradul de ocupare este de 90% în toate unitățile de cazare. Aici, prețurile la cazare sunt cele mai mici. La un hotel de două stele prețul pentru o noapte este de 250 de lei și ajunge până la 400 de lei la un hotel de patru stele, conform observatornews.

În schimb, în nordul litoralilui sunt cele mai piperate prețuri. În Mamaia, o noapte de cazare la un hotel de trei stele pornește de la 450 de lei și cresc în funcție de hotel.

„Un apartament aici, ca săracii. 7.000-8.000 pe săptămână. Ieftin, sincer. 1.000 de lei pe zi maxim. Bugetul total? 15.000-16.000. Pentru mine e ieftin”, spune un turist.

Cum și-a redus un turist cheltuielile

Între timp, un alt turist s-a gândit să își reducă din cheltuieli și a ales să doarmă acasă la verișoara lui și s-a vină la plajă cu șezlongul adus de el. Astfel, pentru patru zile de vacanță în Mamaia el va plăti în jur de 800 de lei.

„Un apartament. La o verişoară. Şezlongul l-am adus de acasă. Cred că 800 şi ceva de lei toate zilele”, a spus turistul.

Cât despre mâncare și băuturi, la beach baruri o bere costă 9 lei, iar un cocktail poate să ajungă până la 30 de lei.

„Băutura pe zi te ajunge undeva la 150 de lei. Sunt preţurile foarte mari la beach bar aici. Dacă vă duceţi pe magazin aici, pe faleză, este mai ok”, a declarat un turist.

„Preţurile mi se par oricum foarte umflate, la restaurant la fel. Fără 400 de lei să nu vină nimeni la mare să mănânce. Doar pentru mâncare şi consumabile, minim 5.000 de lei”, a mai transmis un altul.

Un șezlong costă 50 de lei în cursul săptămânii, iar cei care prind weekendul la mare trebuie să plătească 90 de lei pentru el.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`