Un medic stomatolog ne avertizează cu privire la o băutură care este foarte consumată de persoanele care își doresc un stil de viață sănătos, cat și de influencerii de pe Instagram.
Apa cu lămâie ar putea să facă mai mult rău decât bine dinților. Doctor Andrej Bozic a evidențiat care sunt pericolele pe care le prezintă consumul apei cu lămâie pentru sănătatea noastră dentară. „Sucul de lămâie are un pH de aproximativ 2, ceea ce este extrem de acid”, a transmis cadrul medical.
„Această aciditate poate eroda smalțul dinților, care este stratul exterior dur și protector.” Smalțul are rolul de a proteja dinții de bacterii și substanțe dăunătoare, iar atunci când acesta este degradat, dentina mai moale de dedesubt este expusă, ceea ce duce la mai multe probleme de sănătate, potrivit adevărul.ro.
Sensibilitatea crescută a dinților este una dintre cele mai frecvente probleme cu care ne putem confrunta în cazul în care consumăm des apă cu lămâie. „Oamenii se confruntă adesea cu o sensibilitate crescută la alimentele și băuturile calde și reci atunci când smalțul lor este distrus”, afirmă dr. Bozic.
Această băutură poate duce la un risc mai mare de apariție al cariilor. „Cu mai puțină protecție, dinții sunt mai predispuși la carii”, continuă el. Mai mult, „smalțul deteriorat poate duce, de asemenea, la decolorarea și la un aspect gălbui al dinților”.
Totuși, o soluție care poate reduce contactul dintre apa acidă cu lămâie și dinții, este folosirea unui pai care ajută la prevenirea deteriorării smaltului.
„Frecvența și durata expunerii sunt factori cheie în ceea ce privește deteriorarea smalțului. Să bei apă cu lămâie pe tot parcursul zilei sau să o lași să zăbovească în gură poate amplifica daunele. Folosirea unui pai poate reduce contactul dintre apa acidă cu lămâie și dinți, ajutând la prevenirea deteriorării smalțului.
Evitați periajul imediat după ce ați băut apă cu lămâie; așteptați cel puțin 30 de minute pentru ca smalțul să se refacă. Luați în considerare alternative mai puțin acide, cum ar fi castravetele sau apa cu infuzie de mentă, care sunt răcoritoare și mai blânde pentru dinți”, a precizat medicul.