Care este alimentul periculos pentru organism, dar pe care îl consumăm aproape zilnic? Poate provoca balonare și disconfort

Care este alimentul periculos pentru organism, dar pe care îl consumăm aproape zilnic? Poate provoca balonare și disconfort
Foto: Pixabay.com

Sănătatea organismului este strâns legat de ceea ce consumăm, de aceea alimentele joacă un rol important în modul cum ne simțim. Specialiștii trag un semnal de alarmă cu privire la anumite alimente pe care le consumăm, care pot produce senzația de balonare.

Ce este balonarea și cum se manifestă

Balonarea este o stare de disconfort, cu care se confruntă o mulțime de oameni. Se manifestă printr-o stare de umflare a abdomenului, fiind declanșată de alimentația necorespunzătoare, potrivit click.ro. 

Potrivit medicilor, alimentele bogate în fibre,intoleranța alimentară sau constipația sunt principalii factori care duc la balonare. De asemenea, stresul, anxietatea, consumul excesiv de sare și dezechilibre hormonale, se numără și ei printre factorii care duc la apariția acestei afecțiuni.

Specialistul Cristian Mărgărit afirmă că alimentația joacă un rol esențial în apariția acestei afecțiuni, de aceea oamenii ar trebui să aibă grijă în privința disbiozei, căci de aici și până la problemele digestive este doar un pas.

„Avem foarte multe tipuri de microorganisme, ciuperci, etc. Când acestea se dezvoltă necontrolat apare așa-numita disbioză. Nu sunt bacterii bune, sunt bacterii rele și, de cele mai multe ori, ele pot provoca balonări sau probleme digestive”, a explicat Cristian Mărgărit pentru dcmedical.ro.

Care este alimentul care provoacă balonare

Alimentul care declanșează cel mai des senzația de balonare este carnea. De aceea, specialistul recomandă consumul acestui aliment cât mai rar cu putință, mai ales dacă există deja bacteri în tubul digestiv.

„Atunci când mâncăm prea multe alimente amestecate, nu știm care dintre ele ne-a făcut rău sau poate combinația ne-a făcut rău. Dacă începi să determini care sunt alimentele dăunătoare pentru tine, la un moment dat le eviți”, spune Cristian Mărgărit.

„Aceste bacterii din tubul digestiv produc și substanțe dăunătoare. Dacă mănânci prea multă carne și ai aceste bacterii rele în tubul digestiv, ele transformă anumite componente din carne în toxine”, a completat el.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`