Care au fost ultimele cuvinte ale Reginei Elisabeta. Ce a spus monarhul cu două zile înainte să moară

Care au fost ultimele cuvinte ale Reginei Elisabeta. Ce a spus monarhul cu două zile înainte să moară
În ultimele sale zile de viață, Regina Elisabeta era „plină de energie şi foarte relaxată”, a spus reverendul Iain Greenshields, care a întâlnit-o. Foto: Hepta - DPA Images / Eddie Mulholland

Ultimele cuvinte oficiale ale regretatei regine Elisabeta a II-a au fost dezvăluite de fostul premier al Marii Britanii, Liz Truss. Într-o întâlnire la castelul Balmoral din Aberdeenshire, Scoția, cu doar două zile înainte de decesul reginei în septembrie 2022, Truss a primit un sfat de la monarh care a rămas adânc întipărit în memoria sa.

Ce sfat i-a oferit regina fostului premier

La vârsta de 48 de ani, Liz Truss a vizitat-o pe Regina Elisabeta a II-a la castelul Balmoral pe 6 septembrie 2022. În memoriile sale publicate în serialul marca Daily Mail, fostul premier relatează că regina i-a sugerat să „se calmeze” și să încetinească ritmul. Această întâlnire a fost marcată de ultimele șase cuvinte pe care monarhul i le-a adresat: „Ne vom vedea din nou săptămâna viitoare.”

„Am avut într-adevăr sentimentul că acest lucru va fi posibil,” își amintește Truss. Cu toate acestea, doar două zile mai târziu, pe 8 septembrie, lumea a aflat de trecerea în neființă a reginei Elisabeta a II-a printr-un anunț făcut de Palatul Buckingham, potrivit click.ro. 

Regina Elisabeta a condus Marea Britanie timp de 70 de ani

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit la vârsta de 96 de ani, la Castelul Balmoral din Scoția. Monarh al Regatului Unit și al altor 15 tărâmuri ale Commonwealth-ului timp de 70 de ani, regina a avut cea mai lungă domnie din istoria britanică.

Moartea sa a marcat sfârșitul unei ere, declanșând o perioadă de doliu național și internațional. Ca figură emblematică a stabilității și continuității, Regina Elisabeta a II-a a fost martoră la schimbări majore pe scena globală, de la declinul imperiului britanic la ascensiunea Uniunii Europene și Războiul Rece.

Regina Elisabeta a II-a a fost un simbol al unității naționale și o figură respectată pe plan internațional. De-a lungul vieții sale, a îndeplinit cu demnitate numeroase îndatoriri regale, a susținut diverse organizații caritabile și a promovat relațiile diplomatice cu alte țări.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)