Care a fost prima reacție a profesorului de la Colegiul „Sfântul Sava”, acuzat că a abuzat sexual doi elevi

Care a fost prima reacție a profesorului de la Colegiul „Sfântul Sava”, acuzat că a abuzat sexual doi elevi
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Un profesor de la Colegiul „Sfântul Sava” din Capitală a fost reținut ieri de autorități pentru viol și agresiune sexuală față de doi dintre elevii săi. Acesta a fost eliberat și va fi anchetat sub control judiciar.

Ce reacție a avut profesorul

Potrivit observatornews.ro, profesorul a declarat că nu își explică acuzațiile, iar Inspectoratul Școlar şi liceul la care lucrează refuză să facă orice comentariu legat de acest caz.

„Nu-mi explic. Nu-mi explic. Eu sunt pus sub control judiciar, nu aş vrea să încalc niciun fel de… Sunt convins de faptul că, spre binele meu, este ok să vorbesc în faţa instanţei”, a declarat Sorin Spineanu Dobrotă, profesorul acuzat de viol.

Profesorul din București este acuzat de doi foști elevi de viol

Doi foști elevi de la Colegiul „Sfântul Sava” l-au reclamat pe profesorul de 51 de ani pentru fapte petrecute în 2021. Prima victimă, potrivit procurorilor, avea 17 ani când a fost violată de profesor într-un apartament din Sectorul 3. Al doilea elev a fost agresat sexual la 16 ani în acelaşi loc, câteva luni mai târziu. Profesorul şi-a folosit autoritatea pentru a-i constrânge pe băieţi şi le-ar fi oferit cadouri, spun anchetatorii.

Ambele victime au așteptat absolvirea până să depună plângeri, pentru a nu avea probleme la școală. „Din păcate, când vorbim despre traume majore, felul în care oamenii reacţionează la nivel psihologic este total diferit. Unii pot să spună imediat, alţii peste 10 zile, alţii peste 10 ani, alţii niciodată. Slavă Domnului că au spus la un moment dat”, susţine Gabriela Maalouf, psiholog.

Cum au reacționat părinții elevilor care învață la „Sfântul Sava”

Nici Inspectoratul Şcolar Bucureşti, nici Colegiul „Sfântul Sava” nu au vrut să comenteze cazul. Ministerul Educaţiei s-a mulţumit să comunice că, potrivit legii, profesorul nu va mai lucra direct cu elevii pe durata cercetării penale.

Între timp, vestea a ajuns la părinţii care îşi înscriu acum copiii la colegiu. „Mă îngrijorează, cu siguranţă. Cred că educaţia copilului şi prevenţia sunt foarte importante. Copilul trebuie pus la curent să ştie de cine să se ferească”, spune unul dintre părinţi.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`