Captură uriașă în Portul Constanța. Ce au găsit polițiștii

Captură uriașă în Portul Constanța. Ce au găsit polițiștii
Sursa Foto: Inquam Photos / Daniel Stoenciu

Polițiștii au capturat bunuri în valoare de 2,8 milioane de lei din trei containere care au sosit în Portul Constanța Sud Agigea din China și care urmau să ajungă în București.

Ce au găsit în containere

Inspectorii vamali au găsit în jur de 6.500 de jucării, 757.000 de baterii alcaline, 20.580 de lâmpi solare cu led și 216.000 de alte bunuri, toate având o valoare totatlă de 2,8 milioane de lei, conform Adevărul.

„Ca urmare a controlului, inspectorii vamali au descoperit aproximativ 6.500 bucăţi jucării, 575.000 bucăţi baterii alcaline, 20.580 bucăţi lămpi solare cu led şi 216.000 bucăţi diverse alte bunuri, susceptibile de a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală pentru mai multe mărci protejate la nivel internaţional, iar o parte dintre aceste bunuri fiind nedeclarate la controlul vamal”, au transmis reprezentanţii Autorităţii Vamale Române.

Polițiștii au confiscat bunurile găsite pentru că există suspiciunea că ar fi contrafăcute. Ele vor fi trimise la expertiză. După ce se va finaliza cercetarea se vor dispune măsurile legale care se impun.

Polițiștii avertizează că deși produsele se pot găsi la prețuri foarte mici, cele care sunt contrafăcute prezintă riscuri care pun sănătatea în pericol.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`