Captură record la Vama Bechet: Peste un milion de comprimate cu Alprazolam, substanță de risc, găsite într-un camion

Captură record la Vama Bechet: Peste un milion de comprimate cu Alprazolam, substanță de risc, găsite într-un camion
Foto ilustrativ: Getty Images / Sandy Huffaker

Autoritățile de frontieră de la vama Bechet au reușit să facă o captură record, descoperind peste 1.186.000 de comprimate conținând Alprazolam, o substanță aflată pe lista drogurilor de risc. Comprimatele erau ascunse într-un camion încărcat cu floarea soarelui și cilindri hidraulici. Șoferul, un cetățean bulgar, a fost reținut în urma operațiunii, anunță Poliția Română de Frontieră, citată de News.ro.

Descoperire de proporții în Vama Bechet: 1.186.785 de comprimate cu substanța activă Alprazolam

Polițiștii de frontieră au efectuat un control amănunțit asupra unui camion condus de un șofer bulgar, care se îndrepta spre Suedia. În timpul verificărilor, au fost descoperite în compartimentul pentru marfă multiple cutii care conțineau medicamente.

Cu toate acestea, descoperirea șocantă consta în faptul că în total au fost găsite 79.119 de folii conținând 1.186.785 de comprimate cu substanța activă Alprazolam. Această substanță se află pe lista drogurilor de risc, fiind folosită pentru tratamentul tulburărilor de anxietate.

Cercetări și măsuri legale în desfășurare

Toată cantitatea de medicamente a fost trimisă către un laborator specializat pentru expertiză, iar rezultatul a confirmat conținutul ilegal. Autovehiculul a fost reținut la sediul PTF Bechet, iar șoferul bulgar a fost imediat reținut pentru 24 de ore.

Ulterior, acesta a fost prezentat în fața instanței cu propunerea de arestare preventivă, care a fost acceptată, emițându-se un mandat de 30 de zile.

Cercetările sunt conduse de către procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, care se ocupă de aspectele legate de introducerea sau scoaterea din țară, importul și exportul de droguri de risc fără drept. Măsurile legale urmează să fie aplicate în conformitate cu legea.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`