Căpșunile românești și-au făcut deja apariția, însă prețul acestora este prea mare pentru a atrage clienții. Potrivit producătorilor, aceasta ar putea scădea până la sfârșitul sezonului de recoltare.
Producătorii de căpșuni din România încep să își așeze recoltele pe tarabele din piețe, însă iubitorii de fructe vor trebui să scoată mai mulți bani din buzunar.
Se pare că prețul unui kilogram de căpșune este de 40 de lei, mai mare decât prețul unui kilogram de carne, motiv pentru care mulți oameni evită să cumpere, notează digi24.ro.
„Anul ăsta chiar arată foarte bine, sunt mulțumit. Undeva pe o scară de 1 la 10, nota 9. Cel mai mult le mănâncă oamenii proaspete, pentru că sunt foarte dulci”, a transmis Leo Piț, cultivator din zona Oradiei.
O caserolă cu 500 de grame de căpșuni se vinde cu 20 de lei, dar chiar și așa producătorii nu exclud ca prețul să scadă spre finalul perioadei de recoltare.