Capsula Crew Dragon a lui Elon Musk, lansată cu succes în spațiu, a putut fi observată și din București (VIDEO)

Publicat: 31 05. 2020, 20:50

Capsula SpaceX Crew Dragon, lansată sâmbătă cu succes în spațiu, s-a putut observa pentru un minut și 30 secunde din București, la aproximativ 25 minute după lansarea din SUA – Kennedy Space Center, anunță Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”.

Sâmbătă misiuneaSpaceX-Demo-2 cu echipaj uman la bord, a ajuns cu succes în afara Terrei. Andocarea capsulei Dragon cu Stația Spațială Internațională a avut loc loc sâmbătă în jurul orei 17:30.

În acest context, Observatorul Astronomic, a publicat imagini filmate din București în care se poate observa Stația Spațială, iar la opt minute distanță apare și capsula Dragon la ora 22:47, proaspăt lansată. Capsula s-a putut observa pentru un minut și 30 secunde din București, la aproximativ 25 minute după lansarea din SUA – Kennedy Space Center.

Semnificația misiuniiSpaceX– NASA

A fost prima dată în ultimii nouă ani, când agenția spațială americană a trimis astronauți în spațiul cosmic.

Misiunea marchează începutul unei noi ere în care NASA va achiziționa servicii de transport din sectorul comercial. Nu vor mai deține și opera propriile vehiculele care merg spre și dinspre stație.

Acest lucru va fi realizat de firme precumSpaceXdin California, care este condusă de miliardarul Elon Musk.

Crew Dragona fost lansată cu succes pe orbită

SpaceXa încercat din nou sâmbătă șia reușit să îi lanseze pe astronauții NASABob Behnken și Doug Hurley de la Kennedy Space Center, în cadrul misiunii Demo-2, devenind prima companie privată care a trimis oameni pe orbită și a pus capăt unui blocaj de nouă ani în circulația spațială umană din SUA.

Prima încercare de a lansa astronauțiia fost oprită miercuridin cauza vremii. A doua încercare a avut loc cu succes sâmbătă după ce vremea, care inițial părea să pună în pericol lansarea, s-a îmbunătățit.

Racheta Falcon 9 și capsulaCrew Dragoncu cei doi astronauțiNASAau fost lansate cu succes sâmbătă seara spre Stația Spațială Internațională, la ora 22.22, ora pământului așa cum era de așteptat.