Cappadocia la doar câțiva kilometri de București. Zborul cu balonul care cucerește România
Ani la rând, pozele cu celebra Cappadocia s-au viralizat pe rețelele de socializare, trezind o dorință în sufletul multora. Acum, pentru o persoană dornică să încerce o astfel de experiență de neuitat, este necesar să parcurgă drumul doar până în comuna Iepurești, la doar câțiva kilometri de Capitală. Baloanele cu aer cald se ridică la răsărit, ceea ce poate fi o provocare în plus pentru persoanele care nu sunt matinale.
Prețurile pentru o astfel de experiență pornesc de la 800 de lei, iar într-un balon încap până la 7 persoane. Înălțimea maximă la care se poate ridica balonul cu aer cald, în zona Bucureștiului, este 700 de metri.
Românul care s-a întors din Canada pentru a zbura cu balonul cu aer cald
Valentin este un român stabilit în Canada, care s-a întors în România, special pentru a încerca această experienţă, relatează Observator News.
„E prima dată şi sunt foarte încântat. Mi-am propus să zbor. Chiar am vrut să văd cum e cu balonul. El e static aşa, într-un fel, şi poţi să vezi mai bine ce se întâmplă din aer, de asta spun că este o experienţă unică. Nici nu mi-am dat seama. M-am trezit aşa la 100 de metri, aş zice. Ne-am luat cu vorba şi la un moment dat eram la 300. Foarte liniştit zborul”, a declarat Valentin Piersic, pentru Observator News.
Zborul cu balonul este plin de surprize, inclusiv locul în care va ateriza balonul
Zborul durează aproximativ o oră, în timp ce pregătirea de la sol durează 2-3 ore. Locul de aterizare nu este niciodată unul precis, depinzând de mai mulți factori care influențează zborul.
„Noi vom decola şi în funcţie de direcţia şi de viteza vântului vom avansa o oră după care vom ateriza. Aterizarea o vom face pe direcţia vântului unde vom găsi un loc potrivit pentru aterizare”, a declarat John Istrate, proprietarul unei firme de zbor cu balonul cu aer cald, pentru Observator News.
Experienţa se încheie cu o ceremonie surpriză pentru persoanele care zboară pentru prima dată.