Căpitanul unei nave sub pavilion românesc, prins beat la bord, în Portul Constanța. A fost deschis dosar penal

Căpitanul unei nave sub pavilion românesc, prins beat la bord, în Portul Constanța. A fost deschis dosar penal
Foto simbol: Pixabay

Căpitanul unei nave sub pavilion românesc și un marinar stagiar au fost surprinși beți în timpul unui control efectuat de polițiștii din cadrul Serviciului de Poliție Transporturi Maritime, informează Radio Constanța.

Căpitan de navă, prins beat la serviciu

Potrivit sursei citate, pe 19 iulie, agenții din cadrul Serviciului de Poliție Transporturi Maritime, însoțiți de un reprezentant din cadrul Căpităniei Zonale Constanța au făcut un control la o navă sub pavilion românesc, aflată în Portul Constanța.

În timpul verificărilor, un marinar stagiar și căpitanul navei au fost găsiți sub influența băuturilor alcoolice. Ei au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,26 mg/l, respectiv 0,28 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În acest caz a fost deschis un dosar penal potrivit art. 4 din Legea 191/2003, a anunțat Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Constanța.

Acest articol face referire la „exercitarea atribuţiilor de serviciu sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe interzise”, faptă ce pedepsește cu „închisoarea de la 6 luni la 2 ani sau amenda” dacă este săvârșită de „personalul navigant care asigura direct siguranţa navigaţiei”.

„Este considerată sub influenţa băuturilor alcoolice persoana care are o îmbibaţie alcoolică în sânge de până la 0,80 g/l alcool pur în sânge ori o concentraţie de până la 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat”, mai prevede articolul de lege.

Acțiunea de control s-a desfășurat în baza planului Safe Waters 2023

Urmăriți B1TV.ro și pe
`