Cântăreț de muzică populară, reținut. A pus în circulație 13.000 de euro falși

Cântăreț de muzică populară, reținut. A pus în circulație 13.000 de euro falși
Sursa Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Un cântăreț de muzică populară a fost reținut pentru 24 de ore după ce a plasat în circulație 13.000 de euro falși. Acesta urmărea mai multe site-uri de anunțuri, discuta cu vânzătorii și produsele le plătea cu bani falși. Prin acest fel, polițiștii cred că individul a reușit chiar să își cumpere o mașină.

La ce sumă se ridică prejudiciul

Tânărul de 29 de ani a acționat în perioada august 2022- septembrie 2023. El ar fi cumpărat mai multe bunuri din mediul online și a plătit sume cuprinse între 50 și 100 de euro cu bani falși care ar fi fost aduși din Italia, conform observatornews.

Păgubiții și-au dat seama, ulterior, că banii pe care i-au primit sunt falși și au sesizat poliția. Oamenii legii au percheziționat locuința acestuia unde au găsit mașina pe care a cumpărat-o din acei bani falși, un telefon mobil și 36.400 de euro. Toate acestea au fost confiscate. Prejudiciul se ridică la suma de 12.700 de euro.

Bărbatul a fost reținut preventiv pentru 24 de ore, dar judecătorii au decis arestarea acestuia pentru o perioadă de 30 de zile. Polițiștii au deschis un dosar penal pentru punerea în circulație de valori falsificate și înelăciune. Aceștia vor continua cercetările pentru a stabili întreaga activitate infracțională a cântărețului și pentru a găsi toate persoanele implicate.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
17:12 - Dana Rogoz, dezvăluiri despre sumele cheltuite în vacanță. Cât a plătit actrița pentru a închiria un scuter
17:11 - Lucian Bode, secretar general PNL: „Dezvoltarea județului Bihor are o amprentă liberală puternică”
17:10 - Lucian Bode: Sunt multe motive pentru care PNL are obligația să continue la guvernare și eu sunt convins că așa va fi. Anul 2022 rămâne an de referință pentru guvernarea României (VIDEO)
17:07 - Descoperirea șocantă a unei studente din Marea Britanie. Ce a găsit într-un colet de pe Shein: „Am crezut că este de jucărie, apoi s-a mișcat”
16:57 - Nicolae Ciucă, la inaugurarea variantei ocolitoare Beiuș: „Am fost parte a acestui demers de când eram prim-ministru”
16:52 - Un român stabilit de 20 de ani în Cipru vrea să se întoarcă acasă: „A fost paradis aici, acum vreau să mă întorc acasă”. Care este motivul
16:46 - Lucian Bode: Nu suntem de acord cu modul în care PSD încearcă direct sau indirect să acapareze cât mai multă putere în România, dacă se poate, toată puterea”/ „Povestea de la CCR ar trebui să dea de gândit multora de pe scena politică” (VIDEO)
16:26 - Marian Rasaliu (PSD), despre acuzațiile privind fraudarea alegerilor: „Trăim totuși într-o democrație consolidată” (VIDEO)
16:25 - Care sunt vaccinurile ce pot fi decontate de CNAS? Ce categorie de români pot obține gratuit vaccinul gripal și cel HPV
16:20 - Cum să dezvolți un mediu de încredere real într-o relație?