Cântăreața Linda de Suza a murit la vârsta de 74 de ani

Cântăreața Linda de Suza a murit la vârsta de 74 de ani
Sursa foto: Captură ecran YT

Linda de Suza, cântăreață franceză de origine portugheză, a murit vineri într-un spital din Gisors, oraș din regiunea Normandia. Solista a fost internată din cauza unei insuficiențe respiratorii, fiind pozitivă la COVID-19.

Linda se Suza, cu numele real Teolinda Joaquinna de Sousa Lanca, s-a născut pe 22 februarie 1948 la Beringel, în sudul Portugaliei. Ea a fost considerată regina programelor de varietăți.

A murit Linda de Suza, cântăreața avea 74 de ani

„Alături de fiul ei, Joao Lanca, vă anunţăm cu durere decesul în această dimineaţă la ora locală 10:10 al Lindei de Suza”, a menționat Fabien Lecoeuvre, un agent de presă.

În urma dificultăților respiratorii pe care artista le întâmpina, aceasta a fost transferată la spitalul din Giros: „foarte devreme chiar în această dimineață”, „pentru insuficiență respiratorie, fiind totodată pozitivă la COVID-19”, a adăugat agentul de presă.

Linda de Suza a fost foarte populară în anii 1980 în Franța. Artista a atras atenția printr-o povestire a trecerii sale împreună cu fiul ei a frontierei franceze, având asupra ei doar „o valiză de carton”. Experiența a fost surprinsă în cartea „La Valise de carton”, lansată în 1984. Cartea a fost vândută în peste 2 milioane de copii, conform agerpres.ro.

Cântăreața s-a făcut remarcată și prin oscilația între muzica franceză și acordurile portugheze. Ultimele apariții ale Lindei au fost în 2015-2017, atunci când a susținut turneul intitulat „Age Tendre”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`